EVGA:n varastettuja GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimia löytyi Vietnamista

11.01.2022 21:55 | Muropaketin toimitus

EVGA koki ikävän takaiskun marraskuussa, kun yritykseltä varastettiin Kaliforniassa rekka-autollisen verran tehokkaita Nvidian näytönohjaimia. Rikos saattaa nyt alkaa selviämään, sillä näytönohjaimia on paikallistettu Vietnamiin.

Kuorma-auto oli pakattu näytönohjaimilla, joiden arvo vaihteli välillä 329,99 – 1959,99 dollaria (noin 285 – 1695 euroa). Käytännössä rekka saattoi sisältää kaikkia GeForce RTX 3000 -sarjan malleja. EVGA ilmoitti tuolloin seuraavansa, minne varastetut kortit ilmaantuvat myyntiin.

Erä näytönohjaimia on nyt löytynyt myynnistä Vietnamista, vajaan 13000 kilometrin päästä rikospaikalta. Näytönohjaimia on myynyt Nguyễn Công PC.

Näytönohjaimet yhdisti varkauteen tiettävästi asiakas, joka ilmoitti tapauksesta EVGA:lle. Hän vertasi näytönohjaimen merkintöjä niihin, jotka EVGA oli ilmoittanut verkkosivuillaan.

Vietnamilainen jälleenmyyjä kertoi heidän toimittajansa sanoneen, että näytönohjaimet ovat peräisin laillisista lähteistä. Jälleenmyyjä julkisti anteeksipyynnön asiakkailleen tapauksen johdosta. Wccftechin nimeämättömän lähteen mukaan on mahdollista, että näytönohjaimet on tuotu Vietnamiin Kiinan kautta.