UUSIMMAT

Facebook kehitti tekoälyroboteille uuden tavan oppia

23.06.2019 19:43 | Muropaketin toimitus

Tekoälyrobotteja saattaa olla tulevaisuudessa joka kodissa. Niiden kehittäminen ihmisiä palvelevaksi tulevaisuuden apuvälineeksi ei ole kuitenkaan yksinkertaista. Facebook onkin kehitellyt uudenlaista tapaa parannella AI-järjestelmien toimintaa.

Tekoälykoulutuksen avulla voidaan kehittää muun muassa invaliditeetista kärsiville ihmisille robottiavustajia. Facebookin Habitat-ohjelmisto simuloi Techcrunchin mukaan fotorealistisesti erilaisia koteja, joissa tekoälyä voi kouluttaa.

Sen sijaan, että tekoäly opettelisi liikkumista ja käyttäytymismalleja oikeassa talossa, algoritmien parantelu voidaan toteuttaa myös virtuaalisessa ympäristössä. AI-robottien tarvitseman keinonäön testaaminen olisikin hidasta aidossa tilassa. Virtuaalisessa ympäristössä harjoitusta voi kuitenkin kerryttää jopa satojatuhansia tunteja muutamassa minuutissa.

Virtuaaliympäristön fotorealistinen mallintaminen on vain yksi ensimmäisistä askelista. Roboteilla täytyy olla muutakin kuin visuaalista tietoa – onko yksittäinen esine esimerkiksi pehmeä vai kova?