Uusimmat

Facebook, Twitter, TikTok, Google ja muut teknologiajätit sitoutuivat noudattamaan EU:n uutta valeuutisia ehkäisevää ohjeistusta

17.06.2022 12:12 Muropaketin toimitus

Monet yhdysvaltalaiset teknologiajätit ovat allekirjoittaneet EU:n uuden ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on taistella valeuutisia ja disinformaatiota vastaan.

Allekirjoittaneisiin yrityksiin kuuluvat muun muassa Metan omistama Facebook, Microsoft, Google, Twitter, Twitch sekä TikTok, kertoo The Verge. Esimerkiksi Applea tai Telegramia listalta ei kuitenkaan löydy.

Uusi ohjeistus sisältää yhteensä 44 erilaista tavoitetta, johon yritykset sitoutuvat. Yrityksen tulee esimerkiksi demonetisoida valeuutisia tarjoavat sivustot, hillitä bottiverkkojen toimintaa, merkitä perättömäksi havaittu sisältö selvästi, antaa tutkijoille pääsy aihetta koskevaan dataan sekä työskennellä entistä tiiviimmin faktoja tarkastavien tahojen kanssa.

Varsinkin koronavirusepidemia sekä Ukrainan sota ovat osoittaneet, että disinformaation vastaiselle toiminnalle on nykyään runsaasti tarvetta.