Uusimmat

FBI sulki pahamaineisen hakkerifoorumin – isku Europoliin oli tiettävästi liikaa

19.05.2024 09:47 Muropaketin toimitus

BreachForums ei ole enää toiminnassa. Sivuston etusivulla tervehtii nyt FBI:n logo, ja siellä kerrotaan alustan olevan FBI:n hallussa.

BreachForums oli pahamainen hakkerifoorumi, jonne vuodettiin ja myytiin ainakin yrityksiltä varastettua dataa. Sulkeminen tapahtui pian sen jälkeen, kun foorumille vuodettiin dataa, joka oli varastettu Euroopan unionin lainvalvontaviranomaiselta Europolilta.

– FBI ja oikeusministeriö ovat poistaneet tämän verkkosivuston kansainvälisten kumppaneiden avustuksella, foorumin etusivulla lukee.

FBI pyytää etusivulla tietoja mahdollisista kyberrikoksista liittyen BreachForumsiin. Erikoisena yksityiskohtana, sivuston moderaattoreista on etusivulla kaksi kuvaa, jotka on kuvamuokattu kaltereiden taakse.

Kuva: FBI / Handout

FBI sai haltuunsa myös BreachForumsin Telegram-kanavan ja muita kanavia asiaan liittyen. Myös niissä on tiedotettu FBI:n iskusta, ja BreachForumsiin liittyviä henkilöitä on pidätetty.

Bleeping Computer arvelee FBI:llä olleen pääsy keskustelusivuston palvelimiin mahdollisesti jo pitkään. Europol-hakkerointi kuitenkin tiettävästi pakotti virkavallan toimimaan ja sulkemaan sivuston.