FBI:ltä ikävä muistutus: hakkeri pystyy kuuntelemaan ja katselemaan älytelevisiosi kautta

08.12.2019 16:05 | Muropaketin toimitus

Moni internetiin liitetty laite voi olla tietoturvariski. Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI halusi muistuttaa tästä kansalaisia – tällä kertaa erityisesti älytelevisioiden käyttäjiä.

FBI tiedotti Techspotin mukaan, että älytelevisio voi reitittimen kanssa toimia takaporttina kodin verkkoon. Television hakkerointia voi toki pitää harvinaisena, mutta sitäkin tapahtuu.

Viranomaiset muistuttivat siitä seikasta, että joissakin älytelevisioissa on sisäänrakennettu kamera ja mikrofoni. Näitä voidaan normaalikäytössä hyödyntää vaikkapa kasvojentunnistukseen sekä äänikomentoihin. Ne kuitenkin tarjoavat myös mahdollisuuden salakatseluun sekä -kuunteluun. FBI suositteli ottamaan selvää, mitä ominaisuuksia omassa televisiossa on, ja kuinka niitä voi hallita. He suosittelivat samalla vakiosalasanojen vaihtamista, mikkien ja kameroiden sulkemista tai jopa kameran teippaamista, television päivittämistä sekä tutustumista televisiovalmistajan käyttäjäehtoihin.

Myös valmistajia on syytetty käyttäjien tarpeettomasta nuuskimisesta. Aiemmin tänä vuonna asiantuntijat huomasivat muun muassa Samsungin, LG:n, Rokun ja FireTV:n lähettävän Netflixille sekä mainostajille tietoa käyttäjästä kuten sijainnin ja IP-osoitteen.

Muropaketin uusimmat