Firefox-selaimen kehittänyt Mozilla aikoo irtisanoa 250 henkilöä – muitakin muutoksia tulossa

15.08.2020 18:15 Muropaketin toimitus

Yritykset ympäri maailman ovat kärsineet koronaviruspandemiasta. Mozillalla ongelmat konkretisoituivat irtisanomisiin ja työn alla oleviin muutoksiin.

Mozillalla oli vaikeuksia jo ennen koronaviruspandemiaa löytää tarpeeksi tulovirtoja. Koronaviruspandemian vuoksi ongelmat ovat vain korostuneet.

Mozillalla oli kylläkin suunnitelmia vuodelle 2020, jotka olisivat mahdollisesti parantaneet yrityksen kannattavuutta. Nyt Mozillalla jouduttiin päätymään siihen, että 250 henkilöä irtisanotaan. He saavat läksiäislahjana loppuvuoden palkan ja osa myös bonuksen. Joitakin muutoksia on myös tulossa.

Kertomatta kovinkaan selkeästi tai yksityiskohtaisesti, Mozillan toimitusjohtaja Mitchell Baker tiedotti muutoksista ”ajattelutavoissa” sekä siinä mihin kaikkeen yritys aikoo jatkossa keskittyä. Tiettävästi suunnitelmissa on ainakin luoda uusia tuotteita. Mozilla aikoo myös luopua sisäisistä ”työkaluista ja alustoista”, jotka ovat kalliita ylläpitää tai eivät edistä uusien tulovirtojen löytämistä. Jää nähtäväksi, vaikuttavatko Mozillan suunnitelmat mitenkään Firefoxin tulevaisuuteen.