UUSIMMAT

Fractal Design esitteli mallistollisen uusia kompakteja Define C -koteloita

04.11.2016 15:15 | Muropaketin toimitus

fractal-design-define-c-series-1-031116

Fractal Design on julkistanut uuden Define C -kotelomalliston, joka koostuu neljästä uudesta mallista. Uutuusmallisto koostuu koteloiden ikkunattomista Define C- ja Define C Mini -versioista sekä ikkunallisista Define C- ja Define C Mini -versioista.

Valmistajan mukaan Define C -sarjan koteloita ei ole suunniteltu sopimaan kaikille käyttäjille, vaan niiden tarkoituksena on tarjota kompakti alusta micro-ATX- tai ATX-kokoonpanoille. Ulkoisesti uutuudet noudattavat Fractal Designin ikonista pelkistettyä muotoilua.

Sekä perusmalli että Mini ovat perusrakenteeltaan samanlaiset – eroa on ainoastaan korkeudessa (41 mm). Molemmat kotelot ovat 399 mm syviä ja 210 mm leveitä. Perusmalli painaa 6,8-7,4 kg ja Mini 6,3-6,9 kg. Molempien Define C -mallien sisätilat on jaettu ylä- ja alakammioon, joista ylemmässä sijaitsee emolevy oheiskomponentteineen ja alemmassa virtalähde sekä levypaikat.

3,5 tuuman levypaikkoja on kaksi ja 2,5 tuuman levypaikkoja kolme kappaletta. Define C:ssä lisäkorttipaikkoja on seitsemän ja Define Mini C:ssä viisi kappaletta. Näytönohjaimen maksimipituus on molemmissa malleissa 315 mm ja virtalähteen maksimipituus 175 mm.

Prosessoricoolerin korkeus on rajattu 170 mm:iin. Koteloiden mukana toimitetaan kaksi 120 mm:n Dynamic X2 GP12 -tuuletinta. Kaikkiaan tuuletinpaikkoja on perusmallissa seitsemän ja Minissä kuusi kappaletta. Jäähdytinyhteensopivuus on vastaavasti maksimissaan 360 ja 280 mm:n kennoille.

Define C -mallien hinnasta tai saatavuudesta ei ole vielä tarkempia tietoja, mutta niiden voi olettaa sijoittuvan samaan hintaluokkaan valmistajan muiden saman kokoluokan mallien kanssa.

fractal-design-define-c-series-2-031116