UUSIMMAT

Fractal Design esitteli uusia mini-ITX-koteloita ja uudistettuja nestecoolereita

03.06.2015 01:45 | Juha Kokkonen | 9

Node 202

Fractal Design on laajentanut mallistoaan kahdella uudella mini-ITX-kokoisella kotelolla sekä päivittänyt nestejäähdytteisten Kelvin-prosessoricoolerien valikoimaa.

Node-malliston uutuuskotelo on kompakti 202, joka on asetettavissa sekä pysty- että vaaka-asentoon. Kotelon sisällä kuumat komponentit on pyritty pitämään erillään, jolloin jäähdytykseen riittää pelkkä vapaa ilmankierto. Node 202:n ulkomitat ovat 145 x 463 x 388 mm ja tilavuus 10,2 litraa. Painoa kotelolla on 3,5 kg.

Node 202:n sisältä löytyy kaksi 2,5 tuuman levypaikkaa, eikä optisen aseman paikkaa ole laisinkaan. Kotelossa on kaksi täysikokoista lajennuskorttipaikkaa, jotka sijaitsevat riser-kortin avulla vaakatasossa. Näytönohjaimen maksimipituudeksi ilmoitetaan 310 mm. SFX-virtalähteen maksimipituus on 130 mm ja prosessoricoolerin maksimikorkeus 56 mm. Vakiona jäähdytyksessä ei käytetä tuulettimia, mutta näytönohjainkammiossa on paikat kahdelle 120 mm tuulettimelle.

Node 202:n suositushinta on ilman virtalähdettä 89,99 euroa ja 450 wattisen Integra SFX-virtalähteen kanssa 159,99 euroa.

Fractal Design Node 202 -tuotesivu

Fractal Design Node 202 + Integra SFX 450W PSU -tuotesivu

Core 500

Uusi Core 500 -kotelo on Fractal Designin mukaan kompakti, mutta ei siitä huolimatta vaadi käyttäjältä kompromisseja komponenttien suhteen. Kuutiomallinen kotelo on tarkoitettu mini-ITX-emolevyille ja sen ulkomitat ovat 250 x 203 x 367 mm. Painoa on kertynyt 4,4 kg. Core 500:n sisältä löytyy kolme 3,5 tuuman ja kolme 2,5 tuuman levypaikkaa sekä irrotettava 5,25 tuuman ulkoinen asemapaikka.

Laajennuskorttipaikkoja on kaksi ja näytönohjaimen maksimipituus on 310 mm. Sekä ATX-virtalähteen maksimipituus että prosessoricoolerin maksimikorkeus ovat 170 mm. Jäähdytys on toteutettu yhdellä takapaneeliin asennetulla 140 mm Silent Series R3 -tuulettimella ja katosta löytyy kaksi lisäpaikkaa 120 tai 140 mm tuulettimille. Vaihtoehtoisesti kattoon voi asentaa jopa 280 mm jäähdyttimen (100 mm maksimipaksuus tuulettimien kanssa). Ilmanottoaukoissa on magneettikiinnitteiset pölysuodattimet.

Core 500:n suositushinta on 69,99 euroa.

Fractal Design Core 500 -tuotesivu

Kelvin

Uutuuskoteloiden ohessa myös Kelvin-nestejäähdydysmallisto on kokenut pientä päivitystä. Vaikka mallivalikoima (T12, S24 ja S36) ja niissä käytetyt jäähdyttimet sekä blokkiyksiköt ovat pysyneet samoina, on tuulettimiin ja muutamiin muihin pieniin yksityiskohtiin tehty viilauksia. Tuulettimet ovat nyt uuttaDynamic GP-12 PWM -mallia ja niiden kierrosalue on 500 – 2000 RPM.

Pumpun äänen säätöön mukana toimitetaan nyt yhdeksän voltin jänniteadapteri. Järjestelmän täyttöaukkoa on parannettu ja se on nyt avattavissa sormin, kuusiokoloavaimella sekä kolikolla. Jäähdyttimen kiinnitysruuveja on muutettu niin, että niiden käyttöön riittää tavallinen ristikantainen ruuvimeisseli. Lisäksi PWM-jakoadapterissa ei ole nää suojasukkaa, jotta se on yhtenevän näköinen tuulettimien johtojen kanssa.

Fractal Design Kelvin -mallisto

Keskustelu

Ihan siistin näköinen tuo Node 202. Harmi vaan ettei tuon mallisessa kopassa hirveästi kellotella prossua ja SFX powereiden määrä ja laadukkuus ovat edelleen aika kiven alla. Mutta hyvä että kategoria kasvaa niin saattaa kysyntä ja sitä myötä tarjontakin kasvaa.

Toi 202 voisi kyllä olla aika kiva, eikä noin isolla SFX powerilla varustettuna 160e kovin paha hinta ole.
Saisikohan vihdoin aikaan tehdä se uusi HTPC, nykyinen on niin mopo ettei oikein Netflix tai HBO pyöri. 1080p kyllä menee videotiedostoina, mutta selainten HTML5 / Silverlight / Flash kyllä nykii karmeasti.

Node 202:n päälle vaan näyttö ja voi alkaa myymään mikromikko tuotenimellä. =)

HTPC mielestäni kyllä vaatisi sen blue ray aseman, mutta ehkä olen vain wanhanaikainen.
Mutta muuten kyllä ihan kohtuu siisti koppa vaikka olkkariinkin.

Hannibal_pjv

HTPC mielestäni kyllä vaatisi sen blue ray aseman, mutta ehkä olen vain wanhanaikainen.
Mutta muuten kyllä ihan kohtuu siisti koppa vaikka olkkariinkin.

Olisihan tuossa tosiaan voinut olla edes slim paikka, se ei juuri edes näkyisi design puolella. Katsoo vaikka miten Antec teki P380 kanssa, toki se on iso torni mutta ideana.

Luulen että tämä on kuitenkin suunniteltu steam machine tyyppiseksi "konsoli-PC:ksi" eikä HTPC kopaksi, koska HTPC:lle riittä integroitu näyttiskin. Silverstonellahan on milo sarjassa noita matalia ITX+SFX koppia joihin menee puolikorkuinen näyttis ja slimslot asema. Tosin ML07 on rakenteeltaan saman tyyppinen kuin tämä ja RVZ01/FTZ01. Ja onhan tämä fractal pari senttiä laihempi kuin ML07

Core 500 on hyvin pitkälti kotelo jota olen pari viikkoa etsinyt. Meinasin ostaa jo Corsair 250d, mutta tuossa 500 olisi katto paremmin hyödynnetty.

bromeliad

Core 500 on hyvin pitkälti kotelo jota olen pari viikkoa etsinyt. Meinasin ostaa jo Corsair 250d, mutta tuossa 500 olisi katto paremmin hyödynnetty.

Jotenkin tulee mieleen tämä 500:sta http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=210

Hannibal_pjv

HTPC mielestäni kyllä vaatisi sen blue ray aseman, mutta ehkä olen vain wanhanaikainen.
Mutta muuten kyllä ihan kohtuu siisti koppa vaikka olkkariinkin.

Jep, itse en ole vuosiin hankkinut blu-ray leffoja vaikka blu-ray/hd-dvd aseman olenkin hankkinut. Alko i v*tuttaa ku aina piti ajaa joku saatanan päivitys ennen ku alotti kattoo leffaa. Stream palvelut on aika luksusta tuohon säätöön verrattuna. Isona boonuksena vielä se ettei tarvi hankkia sitä satasen windowssia, vaan esim netflix toimii mukisematta. Eihän ne streamit toki laadullisesti ole yhtä hyviä, mutta hinta, ja päivityksien asennukset ei mielestäni ole sen vaivan väärtti. Varmasti on sellaisiakin jotka noita katsoo sen verrran usein ettei ihan joka leffan jälkeen joudu hakemaan uutta päivitystä powerdvd:lle =D.

compvter2

Jotenkin tulee mieleen tämä 500:sta http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=210

Tuo on puolet pienempi ja optinen asemakin on slim, muuten kyllä osui perusvaikutelmaltaan kohdille. Harmitti kyllä kun tuo tuli vastaan, että periaatteessa löytyy hyvin lähellä olevia koteloita, mutta valmistajat eivät vaivaudu tekemään muutamaa kokovariaatiota muuten hyvistä malleista. Itsellä puuttui aina jokin listalta:
– Täysi Bluray-asema
– 11" näytönohjain, vieläpä turhan leveillä putkilla
– Näytönohjaimelle ilmareiät, eli ei umpiseinää tai -kattoavasten
– Muutenkin ilmareikiä vs. vain näön takia paljaat umpiseinät.
– Selkeä ulkomuoto, eli mahdollisimman laatikko.

Muropaketin uusimmat