Fractal Design julkaisi Define R6 -miditornikotelot

22.12.2017 11:23 | Muropaketin toimitus

Fractal Design laajentaa suosittua Define-sarjaa uudella R6-miditornikotelolla. Hiljaisuus ja laajennettavuus ovat yhä kotelon keskeisiä elementtejä.

Uudessa koteloversiossa on tilaa varattu erityisesti vesijäähdytysratkaisuille. Kattoon pystyy asentamaan suurimmillaan jopa 420 millimetrin jäähdyttimen. Etupaneeli sallii 360 millimetrin jäähdyttimen ja pohjaan on mahdollista asentaa vielä 280 millimetrin jäähdytin.

Koteloon on mahdollista rakentaa kokoonpano eATX-emolevyn ympärille, mutta tuettuna ovat myös ATX, mATX sekä mini-ITX –emolevyt. Kotelossa on varattu kaksi paikkaa 2,5-tuumaisille asemille. Lisäksi kotelossa on kuusi telakkaa, joihin voi sijoittaa 2,5 tai 3,5 tuuman asemia. Pölysuodattimia on sijoitettu pohjalle, etupaneeliin ja kattoon. Näytönohjaimen maksimipituudeksi ilmoitetaan 440 millimetriä. Prosessoricoolerin osalta maksimikorkeus on 185 millimetriä.

Kotelosta löytyy paikka näytönohjaimen pystyasennukseen. Pystyasennusta varten kotelon yhteydessä julkaisiin Flex VRC-25 -riser-kaapeli. Kaapeli on pituudeltaan 210 millimetriä. Toiseksi oheistuotteeksi julkaistiin Connect D1 -I/O-paneeli. Paneelin avulla koteloon saa USB 3.1 Gen 2 -liitännän hyödyntäen USB Type-C -standardia.

Kotelon ulkomitat ovat 543 x 233 x 465 millimetriä. Painoa kokonaisuudella on 12,4 kilogrammaa. RGB LED -valojen villitykseen ei Fractal Design ole kotelossaan lähtenyt. Kotelosta tulee saataville Black, Blackout, White ja Gunmetal -värivaihtoehdot. Kaikista väreistä tulee saataville myös versiot, joissa vasen kylki on karkaistua lasia.

Define R6 -miditornikoteloiden toimitukset ovat jo alkaneet. Fractal Designin määrittämä suositushinta kotelolle on 130 euroa. Karkaistulla lasilla varustetuissa versioissa suositushinta on 150 euroa.