UUSIMMAT

FSP julkaisi Windale 4- ja Windale 6 -prosessorijäähdyttimet

26.04.2017 11:22 | Muropaketin toimitus | 3

Prosessorijäähdyttimien markkinoille saapui uusi peluri, kun FSP julkaisi kerralla kaksi tornimallista prosessorijäähdytintä. FSP:n tuotanto käsittää coolereiden lisäksi myös virtalähteet ja pc-kotelot. Julkaistut Windale 4 ja Windale 6 ovat prosessorijäähdyttimien järeämpää kastia, mutta valmistaja lupaa melutason pysyvän alhaisena.

Windale 4 jäähdyttimessä lämpö johdetaan prosessorista kuudella kuparisella neljän millimetrin lämpöputkella alumiinirivastoon, josta lämpö johdetaan pois 120 millimetrin tuulettimella. Tuulettimen kiinnitystä varten mukana toimitetaan kumiset pidikkeet resonoinnin minimoimiseksi. Tuulettimen kierrosnopeudet liikkuvat 600 – 1600 RPM välillä. Melutasoksi ilmoitetaan 32 desibeliä. Jäähdyttimen paino on 620 grammaa ja ulkomitoiltaan se on 122 x 88 x 158 millimetriä.

Windale 6 on kaksikon järeämpi yksilö. Suuressa alumiinirivastossa on musta metallipinnoite ja 120 millimetrin tuuletin on varustettu sinisellä led-valaistuksella. Tässäkin tapauksessa lämpö johdetaan prosessorilta kuudella lämpöputkella, jotka ovat läpimitaltaan kuusi millimetriä. Valmistajan oman 120 mm:n tuulettimen kierrosnopeudeksi ilmoitetaan 600 – 1600 RPM. Melutason kerrotaan tässä mallissa pysyvän 32 desibelin tasolla. Jäähdyttimen paino on 823 grammaa ja 122 x 110 x 165 millimetrin ulkomitat koettelevat koteloiden rajoja.

Molemmat jäähdyttimet ovat yhteensopivia AMD:n ja Intelin nykyisten prosessorikantojen kanssa. TDP-arvoiksi jäähdyttimille ilmoitetaan 180W ja 240W.

Hinnoittelusta ja saatavuudesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Keskustelu

"Windale 4 jäähdyttimessä lämpö johdetaan prosessorista kuudella kuparisella neljän millimetrin lämpöputkella alumiinirivastoon"

Eikös tossa nimensä mukaisesti ole 4 lämpöputkea?

AzeXu

"Windale 4 jäähdyttimessä lämpö johdetaan prosessorista kuudella kuparisella neljän millimetrin lämpöputkella alumiinirivastoon"

Eikös tossa nimensä mukaisesti ole 4 lämpöputkea?

Taitaa viitata niitten lämpöputkien paksuuteen tuo nimi; Windale 4:ssä 4mm paksut ja kutosessa 6mm paksut.

Näin varmaankin on, että nimetty putkien paksuuden mukaan. En tiedä sit harittaako silmät, mutta alemmassa kuvassa olevassa coolerissa en näe kuin 4 putkea.

Muropaketin uusimmat