Uusimmat

Fujitsu: ”Huhut PC-puolemme kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja”

17.11.2016 10:20 Muropaketin toimitus

fujitsu1

Fujitsu ja Lenovo ilmoittivat taannoin aloittavansa yhteistyön PC-valmistuksen merkeissä. Ilmoituksen uskottiin aidosti tarkoittavan Fujitsun luopumista PC-koneiden valmistuksesta kokonaan. Fujitsun Euroopan, Lähi-idän ja Intian toiminnoista vastaava johtaja Duncan Tait on kertonut The Registerille, että tästä ei todellakaan ole kysymys.

Taitin mukaan Fujitsu on edelleen vahvasti mukana PC-bisneksessä, ja päinvastoin etsii kumppania, jonka kanssa kasvaa vielä suuremmaksi. Mahdollisen Lenovo-sopimuksen tarkemmista yksityiskohdista Tait ei voinut kertoa mitään, mutta kertoi asian ratkeavan suuntaan tai toiseen kahden viikon sisällä.

Iso-Britannian ja Irlannin puolen johtaja Michael Keegan vakuutteli myös Registerille Fujitsun aikeita pysyä mukana pc-kisassa: ”Fujitsu jää PC-bisnekseen, emme ole luopumassa PC-bisneksestä, mutta aiomme tehdä siinä yhteistyötä.”

Keeganin mukaan yhteistyön hedelminä syntyneet koneet markkinoidaan edelleen Fujitsun omalla brändillä, mutta sen enempää paljastuksia kesken olevasta sopimuksesta hän ei tarjonnut.

Fujitsu eriytti PC-puolen Japanissa omaan FCCL-yhtiöönsä jo helmikuussa, jolloin huhuttiin yhteistyöstä Toshiban ja VAIOn kanssa. Silloiset aikeet jäivät kuitenkin toteutumatta. Keeganin mukaan globaalia yrityksen kahtia jakamista HP:n tapaan ei olla kuitenkaan missään nimessä tapahtumassa.