UUSIMMAT

Futuremark esitteli virallisesti DirectX 12 -testinsä: 3DMark Time Spy

27.06.2016 15:35 | Petrus Laine

3DMark Time Spy

Suomalainen testiohjelmistoihin keskittyvä Futuremark on esitellyt tulevan 3DMark Time Spy -testinsä virallisesti. Aiemmin tulevaa testiä on esitelty tietyissä tapahtumissa, mutta niistä on saatavilla vain käsivaralta kuvattua materiaalia.

Time Spy -testi on DirectX 12 -rajapintaa hyödyntävä uusi testi, jossa aikavakoojaksi nimetty sankaritar tutkii museota. Osittain tuhoutuneessa museossa on näytteillä aiempien 3DMark-testejä, joita aikavakooja tarkastelee ajan läpi mennyttä näyttävän linssinsä läpi. Time Spy -testi on suunnattu erityisesti tehokkaille tietokoneille Fire Strike -testien tapaan, mutta myös Fire Strike -testit pysyvät jatkossakin tuettujen testien listoilla. Kattavana DirectX 12 -testinä Time Spy ottaa hyödyn irti myös asynkronisista varjostimista, jonka lisäksi se tukee esimerkiksi eri merkkisten näytönohjainten toimintaa yhdessä (explicit multi-adapter).

Time Spy lisätään osaksi 3DMark -testisovellusta lähitulevaisuudessa. Time Spy tulee osaksi myös 3DMarkin ilmaisversioita, mutta Futuremark tietenkin suosittelee käyttäjiä ostamaan sovelluksen esimerkiksi Steamista, jonka kesäalennuksissa ohjelmiston hintaa on laskettu 80 prosenttia.