Uusimmat

Futuremark julkaisi VR-suorituskykyä mittaavan VRMark-testiohjelmiston

05.11.2016 12:35 Muropaketin toimitus

futuremark-vrmark-20161103

Globaaliin UL-konserniin kuuluva, Suomesta kotoisin oleva Futuremark on julkaissut uuden VR-testiohjelmiston.

Futuremark on tullut tunnetuksi erityisesti näytönohjainten suorituskykyä mittaavista 3DMark-testiohjelmistaan, vaikka yhtiö tarjoaa testejä myös muihin tarkoituksiin. Futuremarkin uusi VRMark mittaa nimensä mukaisesti koko tietokoneen suorituskykyä VR-käytössä.

VRMark on jaettu kahteen osaan: Orange Room- ja Blue Room -testeihin. Orange Room mittaa, tarjoaako tietokone kylliksi puhtia HTC:n Vive- ja Oculuksen Rift-virtuaalilasien vaatimuksiin. Blue Room -testi nostaa panoksia, ja Futuremarkin mukaan sen läpäisevä tietokone kykenisi pyörittämään uusimpia VR-pelejä korkeimmilla asetuksilla sekä mahdollisesti olevan valmiita jopa seuraavan sukupolven virtuaalilaseille.

Lisäksi tarjolla on Experience-tila, jossa käyttäjä voi tutkia molempien testien maailmaa omassa rauhassa.

Testien tulokset annetaan yksinkertaisena pistemääränä, mutta se kykenee näyttämään myös koko testin mittaisen graafin ruudunpäivitysnopeudesta, grafiikkapiirin kellotaajuudesta, rasitusasteesta ja lämpötilasta.

VRMark on saatavilla kuluttajille ilmaisena Basic- ja maksullisena Advanced-versiona. Basic-versio on rajoitettu pelkkään Orange Room -testiin ja sen tutkimiseen Experience-tilassa. Advanced-versio lisää mukaan Blue Room -testin ja sen tutkimismahdollisuuden, tarkemmat tulokset kuten näytönohjaimeen liittyvät graafit ja mahdollisuuden säätää testien asetuksia oman maun mukaisiksi.

Advanced-versio kustantaa 14,99 dollaria suoraan Futuremarkilta tai 14,99 euroa Steamista ostettuna, kun sen ostaa viimeistään 10. marraskuuta. Alkutarjouksen jälkeen hinta nousee 19,99 dollariin tai 19,99 euroon.