UUSIMMAT

Futuremark kertoi testiohjelmiensa Windows 10 -tuesta

30.07.2015 14:06 | Petrus Laine

Futuremark on julkaissut sivuillaan tiedot testiohjelmistojensa tuesta uudelle Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Kaikille tuetuille testiohjelmistoille yhteistä on se, että ne vaativat kaverikseen päivitetyn SystemInfo-komponentin.

3DMark puolella pullat ovat hyvin uunissa. Kaikki kolme uusinta testiohjelmistoa, eli 3DMark, 3DMark 11 ja 3DMark Vantage toimivat Windows 10:n kanssa, kunhan ne on päivitetty viimeisimpään versioonsa ja käyttäjä asentaa uusimman SystemInfon.

PCMark-puolella tilanne on monimutkaisempi. PCMark 7 ja 8 toimivat, mutta tietyin rajoituksin. PCMark 7:n on todettu kärsivän vakausongelmista joillain Windows 10 -kokoonpanoilla, eikä Futuremark ole vielä kyennyt selvittämään johtuvatko ongelmat ajuriongelmista vai käyttöjärjestelmätason yhteensopivuusongelmista.

PCMark 8 toimii muutoin, mutta tietyillä NVIDIAn näytönohjaimilla varustetuissa kokoonpanoissa Photo Editing -testiosio antaa tulokseksi 0. Futuremarkin mukaan ongelma koskee ainakin GeForce GTX 960- ja GTX 980 -näytönohjaimia, ja he ovat ilmoittaneet asiasta NVIDIAlle. Futuremarkin mukaan ongelman ratkaisu ei ole yhtiön käsissä.

PCMark Vantage ei ole tuettuna Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Sen muut testit toimivat Futuremarkin mukaan normaalisti, mutta koska Microsoft ei ole lisännyt MPEG2-koodekkia mukaan käyttöjärjestelmään, ei videotestejä voida ajaa. PCMark Vantagen videotestit on sertifioitu toimimaan vain Microsoftin MPEG2-koodekilla.

Powermark-testiohjelma toimii Windows 10:llä normaalisti uusimman SystemInfon kera. Listattuja ohjelmia vanhemmille versioille Futuremarkin tuotteista ei ole luvassa Windows 10 -tukea.

Futuremark, Windows 10 Benchmarks

Futuremark, SystemInfo support