Uusimmat

Futuremarkilta uusi pelisivusto

07.03.2007 17:25 Sampsa Kurri

3DMark-testiohjelmista tuttu suomalainen Futuremark on julkissut beta-version uudesta YouGamers-sivustosta. YouGamersin sivuilta löytyy pelialan uutisia, haastatteluita sekä peliarvosteluita. YouGamers eroaa muista pelaajille tarkoitetuista sivustoista Futuremarkin kehittämän peliarvostelumetodin sekä yhtiön omaan teknologiaan pohjautuvalla Game-o-meter-palvelulla. Game-o-meter kertoo käyttäjälle, kuinka hyvin hänen tietokoneensa pystyy pyörittämään arvosteltua peliä. Palvelun tekee mahdolliseksi Futuremarkin keräämä yli 13 miljoonan testituloksen tietokanta. Tällä hetkellä Game-o-meter vaatii toimiakseen Windows 98/ME/2000/XP/Vista -käyttöjärjestelmän ja Internet Explorer -selaimen. Tuki muille selaimille on luvassa lähitulevaisuudessa.

YouGamersin päätoimittajana aloittaa englantilainen Nick Evanson, joka on aiemmin kirjoittanut laitearvosteluita muun muassa Beyond3D-sivustolle. Arvostelijat kokeilevat testattavaa peliä eri tietokonekokoonpanoilla alkaen halvimman hintaluokan perustietokoneista huippumalleihin asti. Peliarvosteluissa käyttäjille kerrotaan miltä pelit näyttävät ja tuntuvat erilaisilla tietokoneilla. YouGamers toimitetaan aluksi vain englanninkielisenä, mutta jatkossa palvelua tullaan julkaisemaan myös muilla kielillä. Sivuston pelitietokanta sisältää alusta lähtien yli 100 PC peliä ikäsuosituksineen ja laitteistovaatimuksineen.

”YouGamers on alusta lähtien tehty mahdollisimman laajaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa paljon tietoa peleistä ja jossa on aktiivinen yhteisö. Lisäksi palvelussa on paljon ainutlaatuisia piirteitä. Nykyiset pelaajien suosimat sivustot ovat laajalti jättäneet huomiotta sen erittäin tärkeän seikan, että PC:n suorituskyky vaikuttaa olennaisesti käyttäjän pelistä saamaan kokemukseen. YouGamers-sivuston pitäisi vuoden 2009 loppuun mennessä nousta maailman kolmen suosituimman pelisivuston joukkoon.” sanoo Tero Sarkkinen, Futuremarkin myynti- ja markkinointijohtaja.

YouGamers.com

Futuremark, Lehdistötiedote

Helsingin Sanomat, Pieni suomalaisyhtiö pyrkii pelaajien nettisuosikiksi