Futuretownin Totalmotion lupaa tehdä VR-peleistä rutkasti realistisempia kokemuksia

15.09.2016 17:56 | Petrus Laine

Futuretown Totalmotion

Futuretown on esitellyt uuden ohjainlaitealustan VR-käyttöön. Yhtiön vyöltä löytyy aiemmin vain erilaisia pelejä ja ohjelmia, joten harppaus rautamaailmaan on merkittävä muutos yhtiön profiiliin.

Futuretownin Totalmotion on modulaarinen ohjainlaitealusta, jolle on toistaiseksi esitelty kolme erilaista moduulia. Yksinkertaisimmillaan pelaaja seisoo turvakaaren keskellä olevalla pyöreällä, keinuvalla Totalmotion alustalla, joka tulkkaa kehon liikkeet syötteiksi peliin. Totalmotioniin voi lisäksi liittää ratsastus- ja moottoripyörämodulit, ja epäilemättä yhtiö suunnittelee jo muita mahdollisia moduuleita. Tukeakseen Totalmotionia yhtiö kehittää parhaillaan Whiteout: Ski VR-, Stallion Adventures: Horse Riding VR-, Infinity Rider: Motorcycle VR- ja Wave Breaker: Surf VR -pelejä.

Futuretown tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa erilaisten VR-lasien valmistajien sekä AMD:n ja NVIDIAn kanssa. Etenkin yhteistyö VR-yritysten kanssa on Totalmotionin mahdolliselle menestykselle elinehto. Totalmotionin mahdollinen nousu voittoon tai tuho nähdään kuitenkin aikaisintaan ensi vuonna, sillä vuotta 2017 tarkempaa julkaisuajankohtaa alustalle ei ole annettu.