Uusimmat

G-Sync- ja SLI-tilojen yhtäaikainen käyttö ei tee hyvää ruudunpäivitysnopeudelle

25.10.2018 11:23 Muropaketin toimitus

G-Sync -ruudunpäivitystasauksen käyttäminen samaan aikaan SLI-käytön kanssa ei ole hyväksi ruudunpäivitysnopeudelle. Suorituskyky voi, pelistä riippuen, laskea jopa huomattavasti.

G-Syncin ja SLIn yhteiskäyttöä on Extreme Techin mukaan pyöritelty ajatustasolla tasaisin väliajoin Nvidian foorumeilla. Asian noustua uudelleen pinnalle, asiaa päädyttiin myös lisätestaamaan.

Kahta GeForce GTX 1080 -näytönohjainta ja Intel Core i7-8086K -prosessoria käytettäessä suorituskyky vaihtelee pelien välillä, muttei ole Extreme Techin testien mukaan eroa yhtä dramaattisesti kuin Nvidian foorumin käyttäjien mukaan. Ruudunpäivitysnopeus oli testeissä noin kymmenen kuvaa sekunnissa hitaampi kuin ilman G-Synciä. Far Cry 5 -pelin kanssa ero pieneni, kun asetuksia muutettiin vaativammiksi ja ruudunpäivitysnopeus aleni.

Extreme Tech testasi aiheen tiimoilta kolmea eri peliä, ja niissä erot vaihtelivat, mutta olivat huomattavasti foorumeilla ilmoitettua pienempiä. Ongelmia on yritetty selittää huonoilla ajureilla, G-Syncin ja SLI:n yhteiskäytön tuomilla ongelmilla ruudunpäivityksen ajastukseen tai ongelmilla DirectX 11 -rajapinnassa. Todellista vaikutusta ei laajasti tunneta eikä ongelman syystä olla varmoja. Ongelmallisena pidetäänkin sitä, ettei Nvidia ole ilmoittanut ongelmista missään, esimerkiksi ajuripäivityksien yhteydessä.