Uusimmat

G84 ja G86 tulossa

20.11.2006 13:32 Ville Suvanto

NVIDIA julkaisi aiemmin tässä kuussa G80-koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvat GeForce 8800 -tuoteperheen näytönohjaimet, mutta uutuusnäytönohjaimien myynti on lähtenyt käyntiin takkuisasti. Tämä on sinällään hämmentävää, koska GTX-malli nappasi suvereenisti haltuunsa suorituskykyisimmän näytönohjaimen tittelin. G80 on suunnattu high-end-markkinoille ja vasta tulevat G84- ja G86-koodinimellisiin grafiikkapiireihin perustuvat näytönohjaimet tähtäävät kohti budjetti- ja kuluttajaluokkia.

G84- ja G86-näytönohjaimia joudutaan kuitenkin odottamaan vielä hetken, sillä näiden julkaisua on kaavailtu ensi vuoden ensimmäiselle neljännekselle. Vaikka edellä mainittujen grafiikkapiirien yksityiskohdat eivät ole vielä selvillä, NVIDIA on jo lyönyt julki tiekartat ja näytönohjainvalmistajat tullevat saamaan näyte-eriä piireistä tammikuussa tai helmikuussa.

G84:n ja G86:n julkaisu tulee auttamaan NVIDIAa laajentamaan sen DirectX 10 -näytönohjainvalikoimaa ja vahvistamaan kykyä kilpailla ATIn tulevaa R600-koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvaa tuoteperhettä vastaan. R600 tullaan odotettavasti julkaisemaan niin ikään ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

DigiTimes, Demand for Nvidia G80 chips weak as market expects G84 and G86 lineup