Gainward ja Palit julkaisivat molemmat neljä GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjainta

04.12.2020 20:24 Muropaketin toimitus

Gainwardin näytönohjaimet jakautuvat Phoenix- ja Ghost-sarjoihin. Palitin kattaus jakautuu GamingPro- ja Dual -sarjoihin.

Nvidian sopimusvalmistajat, Gainward ja Palit, julkaisivat omat GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjaimensa. Molemmilta valmistajilta saadaan markkinoille neljä eri mallia. Molemmissa tapauksissa näytönohjaimet jakauvat kahteen eri sarjaan ja niissä tarjolle tulevat perusversiot sekä tehdasylikellotetut versiot.

Gainwardilla näytönohjaimet löytyvät Phoenix- ja Ghost-sarjoista. Phoenix-sarjan kortit ovat varustettu järeämmällä kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla, kun Ghost-sarjan korttien viilennyksestä vastaa kahden tuulettimen jäähdytysratkaisu. Kellotaajuuksissa Phoenix– ja Ghost-sarjojen perusversiot noudattavat referenssiä, eli grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on 1665 megahertsiä. Ghost-sarjan OC-mallissa boost-kellotaajuus nousee 1695 megahertsiin. Phoenix-sarjan GS-mallin (Golden Sample) boost-kellotaajuus nousee 1800 megahertsiin.

Ghost-sarjan näytönohjaimille tarvittava lisävirta järjestetään yhden 8-pinnisen lisävirtaliitännän kautta. Phoenix-sarjan korteille lisävirtaa tarjoillaan kahdella 8-pinnisellä lisävirtaliittimellä.

Palitin neljä näytönohjainta jakautuu GamingPro- ja Dual-sarjoihin. GamingPro-sarjan näytönohjaimet ovat varustettu kookkaammalla kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla, kun Dual-sarjan korteissa tyydytään kahden tuulettimen jäähdytysratkaisuun. Koko ero on ilmeinen, sillä GamingPro-sarjan kortit ovat pituudeltaan 294 millimetriä ja vievät 2,7 lisäkorttipaikkaa. Dual-sarjan kortit ovat pituudeltaan 247 millimetriä ja vievät kaksi lisäkorttipaikkaa. Kellotaajuudet noudattavat samaa logiikkaa kuin Gainwardin kortit, eli näytönohjainten perusversiot noudattavat referenssiä. Dual OC -versiossa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousee 1695 megahertsiin. GamingPro OC -versiossa 1800 megahertsiin.

Lisävirran suhteen konfiguraatiot ovat samanlaiset Gainwardin korttien kanssa. Dual-sarjan kortit tulevat toimeen yhdellä 8-pinnisellä lisävirtaliitännällä. Kookkaammissa GamingPro-korteissa lisävirtaa järjestetään kahdella 8-pinnisellä lisävirtaliitännällä.

Kaikki edellä mainitut näytönohjaimet ovat varustettu referenssin mukaisilla näyttöliittimillä. Niistä löytyy yksi HDMI 2.1 -liitäntä ja kolme DisplayPort 1.4a -liitäntää.

Kummankin valmistajan näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet. Kirjoitushetkellä Suomessa Palitin näytönohjainten hinnat alkavat 479 eurosta. Gainwardin korttien hinnat alkavat 499 eurosta.