Uusimmat

GeForce 10 -sarjan DisplayPort-liittimet eivät toimi HTC Viven parina

06.07.2016 16:20 Petrus Laine

HTC Vive -liitäntäpaneeli

NVIDIAn GeForce 10 -sarja on paininut elämänsä alkuvaiheilla jo useammankin oudon bugin kanssa. Nyt mukaan liittyy jälleen uusi bugitulokas, tällä kertaa koskien näytönohjaimen DisplayPort-liitäntöjä, raportoi Tom’s Hardware.

NVIDIAn GeForce 10 -sarjan ohjaimet on varustettu oletuksena kolmella DisplayPort-liitännällä. Liitännät on sertifioitu standardin 1.2-versiolle, mutta niiden luvataan tukevan myös 1.3- ja 1.4-versioita. HTC:n Vive-virtuaalilasien käyttäjät ovat löytäneet nyt liittimistä oudon bugin: liittimet eivät yksinkertaisesti toimi Vive-virtuaalilasien kanssa. NVIDIAn Manuel Guzman on kommentoinut asiaa kesäkuussa kertoen yhtiön tutkivan asiaa. Sen jälkeen asiasta ei ole kuulunut yhtiön edustajien kommentteja.

Vive tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden valita joko HDMI- ja DisplayPort-liitännän väliltä, mutta koska GeForce 10 -sarjassa on vain yksi HDMI-liitin, se on usein varattu joko näytölle tai televisiolle. Jotkut näytönohjainvalmistajista ovat ratkoneet ongelmat omalla tahollaan tarjoamalla useamman kuin vain yhden HDMI-liitännän. Asus esimerkiksi on varustanut omat Strix-mallinsa suoraan kahdella HDMI-liittimellä, ja ainakin Gigabyte ja EVGA tarjoavat helpotukseksi tietokoneen etupaneeliin lisättävää liitäntäpaneelia, jossa on myös ylimääräinen HDMI-liitin.