Uusimmat

GeForce GTX 1060 vuodot jatkuvat: Kuvissa referenssimalli piirilevyineen päivineen

04.07.2016 15:34 Petrus Laine

GeForce GTX 1060

NVIDIA valmistelee parhaillaan GeForce GTX 1060 -näytönohjainta julkaistavaksi myöhemmin tällä viikolla. Myös näytönohjaimeen kohdistunut vuotojen määrä on räjähtänyt käsiin viikonlopun ja alkaneen viikon myötä.

Tällä kertaa vuotovuorossa ovat kuvat itse Founders Edition -referenssimallista sekä sen piirilevystä. Valitettavasti kortin käsiinsä jo saanut puolalaissivusto ei ole purkanut näytönohjaimen jäähdytystä, joten piirilevystä on tarjolla kuva vain sen takapuolelta. Sivusto on myös saanut noottia NVIDIAlta kuvien julkaisusta, ja se on jo poistanut ne verkkosivuiltaan.

Piirilevy on ratkaisuna monella taholla mielenkiintoinen. Esimerkiksi lisävirtaliitintä ei ole sijoitettu suoraan piirilevylle, vaan se on osa jäähdyttimen kotelointia, josta se johdotetaan itse piirilevylle. Myöskään SLI-liitintä piirilevyltä ei löydy. Joidenkin huhujen mukaan GeForce GTX 1060 ei tukisi lainkaan SLI:tä, kun toisten huhujen mukaan SLI olisi tuettu, mutta vain 6 Gt:n mallissa.

Muistipiirejä näytönohjaimeen on juotettu kuusi kappaletta, vaikka piirilevyllä olisi paikka kahdeksalle. Kahdeksan muistipaikkaa antaa tilaa spekulaatiolle voisiko GP106 olla sittenkin varustettu 256-bittisellä muistiohjaimella, josta osa on poistettu käytöstä GTX 1060 -malleissa. 256-bittinen muistiohjain avaisi muun muassa mahdollisuuden myöhemmin julkaistavalle korkeammalle kellotetulle Ti-mallille, jossa olisi täysi muistikaista.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat