Gigabyte esitteli Coffee Lake -emolevyt: lippulaivamallina Z370 Aorus Gaming 7

26.09.2017 15:59 Muropaketin toimitus

Gigabyte ehti ensimmäisenä valmistajana esittelemään uudet Intelin Z370-piirisarjaa käyttävät emolevynsä. Ensimmäisessä aallossa Gigabyte julkaisi yhteensä kahdeksan Coffee Lake -prosessoreille soveltuvaa emolevyä, mutta todellinen lippulaivamalli on Z370 Aorus Gaming 7.

Uusista emolevyistä viisi on sijoitettu Aorus-brändiin kuuluvaksi: Gaming 3, Gaming K3, Gaming 5, Ultra Gaming ja Gaming 7. Lisäksi kolmea mallia myydään pelkällä Gigabyten tuotemerkillä: Z370 HD3, Z370 HD3P ja Z370XP SLI.

Uusien emolevyjen virransyöttö on pistetty kokonaan uuteen uskoon, ja kondensaattoreina käytetään Gigabyten mukaan palvelintason komponentteja. Äänipuolesta vastaa Gaming 7 -emolevyssä EES Sabren vahvistin ja Creative Sound BlasterX 720 -ohjelmisto. Lisäksi uusista emolevyjen kanssa toimii Smart Fan 5 -ohjelmisto, jonka kautta voi säädellä tuulettimien nopeutta ja asettaa ne sammumaan kun koneen rasitus on tarpeeksi vähäistä. Lisäksi ainakin Gaming 7-mallissa Smart Fan 5 tuo mukanaan aktiivisen jäähdytyksen emolevyn virransäätelylle.

Uusista emolevvyistä löytyy myös M.2-liitännän kovalevyjä varten suunnitellut lämpösuojat. Gaming 7:stä löytyy kolme M.2 -liitäntää. Gaming 7:ssä on kaksi verkkoliitäntää, toinen on Intelin gigabitin LAN ja toinen Rivet Networkin Killer E2500. PCIex16 -paikkoja on kolme, joten tuki löytyy teoriassa kolmen näytönohjaimen käytölle AMD:n CrossFire (mGPU)-tilassa.  Kaikkien Z370 Aorus -emolevyjen tapaan Gaming 7 hyväksyy muistikammat aina 4133 megahertsin nopeuksiin saakka.

RGB-valaistusta ei ole sitäkään unohdettu, vaan emolevystä löytyy 5 ja 12 voltin liitännät. Ja etenkin Aorus-sarjassa on useita valmiiksi valaistuja osia.

Hinnat ja saatavuustiedot vahvistuvat myöhemmin.