UUSIMMAT

Gigabyte esitteli ensimmäiset Geforce RTX 2000 -sarjan näytönohjaimensa

21.08.2018 20:29 | Muropaketin toimitus

Uusien näytönohjaimien ensimmäisen aalto jakautuu Windforce- ja Gaming-sarjoihin. Muista valmistajista poiketen Gigabyte listasi sivuilleen myös GeForce RTX 2070 -mallin.

Gigabyte paljasti ensimmäiset GeForce RTX 2000 -sarjan näytönohjaimet pian virallisen julkaisun jälkeen. Kaikissa valmistajan näytönohjaimissa on kolmella tuulettimella varustettu jäähdytysratkaisu. Näytönohjaimet ovat jaettu Gaming- ja Windforce-sarjoihin. Oletettavasti myös Aorus-sarja täydentyy Turing-arkkitehtuuriin perustuvilla näytönohjaimilla syksyn edetessä.

GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimista markkinoille tuodaan Windforce OC 11G– ja Gaming OC 11G -mallit. Windforce-malli vie jäähdytysratkaisun kanssa kaksi korttipaikkaa, kun Gaming-malli yli kaksi paikkaa. Kuten aiemmissakin tapauksissa, kellotaajuudet jätetään paljastamatta.

Korttien ulkomitoissa pätee vastaavat lainalaisuudet myös GeForce RTX 2080 -näytönohjaimissa. Windforce-mallin jäähdytys on kooltaan pienempi kuin Gaming-mallissa. Kumpikin malli on nimeämisen perusteella tehdasylikellotettu, mutta itse kellotaajuudet jätetään kertomatta.

Muista valmistajista poiketen Gigabyte listasi kärkimallien yhteydessä myös GeForce RTX 2070 -mallin vaikka kyseisen mallin tarkkaa saatavuutta ei ole vielä vahvistettu. Näytönohjaimen kellotaajuudet jäävät salaisuudeksi tässäkin tapauksessa. Suorituskykyisemmistä sisarmalleista poiketen näytönohjaimesta ei löydy SLI-tukea (NVLink).

Näytönohjaimet noudattavat Nvidian asettamaa julkaisuaikataulua, eli ne tulevat saataville 20. syyskuuta. Gigabyten näytönohjaimista edullisin malli on GeForce RTX 2080 Windforce OC 8 GB, jonka hinta on 860 euroa.