UUSIMMAT

Gigabyte esitteli ensimmäiset GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimet

03.09.2020 08:19 | Muropaketin toimitus

Gigabyten ensimmäiseen julkistusaaltoon kuuluu neljä GeForce RTX 3090 -näytönohjainta ja neljä GeForce RTX 3080 -näytönohjainta. Toistaiseksi GeForce RTX 3070 -kortteja ei paljastettu.

Gigabyte liittyi näytönohjainten julkistusvyöryyn kahdeksalla uudella mallilla. Määrä käsittää neljä GeForce RTX 3080 -mallia ja neljä GeForce RTX 3090 -mallia. Uuden sukupolven myötä näyttää siltä, että Gigabyte pyrkii viemään Aorus-sarjan näytönohjainten nimeämiskäytäntöä lähemmä emolevyjen mallia. Aorus-malleista löytyy nimittäin Xtreme- ja Master-lisänimi. Aorus-sarjalaisten lisäksi joukkoon kuuluu Gaming OC- ja Eagle OC -malleja.

Jokainen näytönohjain on varustettu kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla. Ulkonäön puolesta Aorus-sarja erottuu runsaalla led-valojen määrällä sekä näytönohjaimen kylkeen sijoitetulla pienellä oled-näytöllä.

Gigabyte ujostelee useiden muiden valmistajien tapaan yksityiskohtien kanssa, sillä tuotesivuillaan se paljastaa ne tiedot, jotka pystytään päättelemään näytönohjainmallin perusteella. Referenssistä selvästi erottuva piirre on ainakin se, että näytönohjaimista löytyy kolme DisplayPort 1.4a -liitintä ja kaksi HDMI 2.1 -liitintä. Referenssissä HDMI 2.1 -liitäntöjä on vain yksi.

GeForce RTX 3090 -näytönohjaimista löytyy Aorus Xtreme-, Aorus Master-, Gaming OC– ja Eagle OC -mallit. GeForce RTX 3080 -näytönohjaimista löytyy vastaavasti Aorus Xtreme-, Aorus Master-, Gaming OC– ja Eagle OC -mallit.

Tarkemmat yksityiskohdat GeForce RTX 3080 -malleista selvinnee seuraavan kahden viikon aikana.

Muropaketin uusimmat