UUSIMMAT

Gigabyte esitteli kymmenen Z390-piirisarjan emolevyä

09.10.2018 16:45 | Muropaketin toimitus

Gigabyte tuo Z390-piirisarjallisten emolevyjen mallistoon heti kymmenen eri versiota. Joukosta kuusi mallia osuu pelaajille ja ylikellottajille suunnattuun Aorus-sarjaan. Hieman kevyemmin varustellusta Gaming-sarjasta löytyy kolme mallia.

Intelin Z390-piirisarja muuttaa nimeämiskäytäntöjä myös Gigabytellä. Aiemmin Aorus-sarjan emolevyt numeroitiin, ja numeron suuruuden perusteella saattoi päätellä kuinka varustellusta mallista on kyse. Nyt numerot ovat vaihtuneet nimiin, joista varustelutasoa on vaikeampi päätellä.

Uudet Aorus-mallit ovat Z390 Aorus Master, Ultra, Pro WIFI, Elite, Pro ja Z390 I Aorus Pro WIFI. Viimeisintä lukuunottamatta kaikki mallit ovat ATX-kokoisia. Mallien välille eroja saadaan muun muassa M.2 SSD -asemien lämpöripojen määrällä, äänipiirillä sekä liitännöillä. Mallien nimistä eroavaisuuksia on vaikea päätellä.

Karsitumpaa kastia edustavat Z390 Gaming SLI, Z390 M Gaming ja Z390 Gaming X. Esimerkiksi integroitua langatonta verkkopiiriä Gaming-sarjan emolevyistä ei löydy ja samalla M.2 -liitäntöjen määrä putoaa kahteen. RGB-led-valaistuksen puute voi olla näkökannasta riippuen haitta tai etu.

Gigabyte Z390 UD -emolevy on joukon karsituin malli. Esimerksiksi M.2 -liitäntöjen määrä tippuu yhteen eikä I/O-paneelista löydy USB Type-C -liitäntää.

Hinnoittelu ja saatavuus ovat vahvistamatta myös Gigabyten emolevyjen kohdalla. Oletettavasti emolevyt alkavat rantautumaan jälleenmyyjille 19. lokakuuta alkaen, jolloin alkaa myös prosessoreiden toimitukset.

Muropaketin uusimmat