UUSIMMAT

Gigabyte julkaisi Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme Waterforce 11G -näytönohjaimen

27.11.2018 16:46 | Muropaketin toimitus

Uuden Aorus-näytönohjainmallin jäähdytyksestä huolehtii suljettu AIO-vesijäähdytysjärjestelmä. Järeämmän jäähdytysratkaisun ansiosta näytönohjain on myös tehdasylikellotettu.

Gigabyte täydentää Turing-arkkitehtuuriin perustuvaa mallistoa Aorus Geforce RTX 2080 Ti Xtreme Waterforce 11 G -näytönohjaimella. Siinä luotetaan suljettuun AIO-vesijäähdytysjärjestelmään, jossa jäähdyttimen koko on kasvatettu 240 millimetriin edellisen sukupolven 120 millimetristä.

Näytönohjainblokki huolehtii grafiikkapiirin, muistien ja virransyötön jäähdytyksestä. Piirilevy on koteloitu ja kotelointi on viimeistelty RGB-led-valaistuksella. Jäähdyttimen tuulettimet ovat niin ikään RGB-led-valaistut.

Odotetusti näytönohjain on tehdasylikellotettu. Grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousee 1770 megahertsiin ja GDDR6-muistien tehollinen kellotaajuus on 14140 megahertsiä. Referenssikellotaajuudet GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimelle ovat 1545 ja 14000 megahertsiä.

Samassa yhteydessä Gigabyte julkaisi myös Aorus Geforce RTX 2080 Ti Xtreme Waterforce WB 11G -näytönohjaimen. Tämä versio on suunnattu custom-vesijäähdytyksen jatkoksi. Piirilevyn kokonaan peittävä näytönohjainblokki on varsin varustettu varsin rajulla RGB-led-valaistuksella. Kellotaajuudet ovat yhtenevät AIO-vesijäähdytyksellä varustetun mallin kanssa.

Alunperin Gigabyte paljasti näytönohjaimet jo pari viikkoa sitten. Tuolloin jätettiin paljastamatta mm. näytönohjainten kellotaajuudet.

Aorus Geforce RTX 2080 Ti Xtreme Waterforce 11G- ja Xtreme Waterforce WB 11G -näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet. Tähän mennessä Suomeen on rantautunut näytönohjainblokki-versio, sen hinta kohoaa 1600 euroon. Suljetulla vesijäähdytysjärjestelmällä varustetun mallin hinta kohonnee vähintään samalle tasolle.