Gigabyte julkisti myös GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G -näytönohjaimen

18.11.2019 18:04 | Muropaketin toimitus

Uusi GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G on custom-näytönohjainblokilla varustettu näytönohjain. Blokki itsessään ei peitä koko piirilevyä, ainoastaan grafiikkapiirin, muistit ja virransyötön.

Gigabyte kasvattaa GeForce RTX 2080 Super -näytönohjainten mallistoaan uudella mallilla. GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G poikkeaa hieman totutusta, sillä näytönohjaimen kotelointi muistuttaa enemmän niitä malleja, jotka ovat varustettu suljetulla vesijäähdytysjärjestelmällä. Uutuus liitetään osaksi custom-vesijäähdytysjärjestelmää. Kotelointi on harhaanjohtava siinäkin mielessä, että näytönohjainblokki peittää alleen ainoastaan tärkeimmät jäähdytettävät komponentit, eli grafiikkapiirin, muistit ja virransyötön.

Uutuusmallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuutta on nostettu maltillisesti. Boost-kellotaajuus on 1845 megahertsiä, kun referenssimallissa se on 1815 megahertsiä. GDDR6-muistien tehollinen kellotaajuus on 15,5 Gbps, joka noudattaa referenssiä.

Näytönohjaimen liitäntävarustuksesta löytyy kolme DisplayPort 1.4 -liitäntää ja yksi HDMI 2.0b -liitäntä.

Tässäkään tapauksessa näytönohjaimen hinnoittelua tai saatavuutta ei paljasteta. Oletettavasti hinta nousee lähelle Aorus GeForce RTX 2080 Super Waterforce WB 8G -mallia, eli 950 euron maastoon.