Uusimmat

Gigabyte lipsautti: Carrizo tulee työpöydälle FM2+-kantaan

06.01.2016 17:12 Petrus Laine

20160106gbathlonx4

AMD:n tiedetään olevan tuomassa markkinoille tänä vuonna Bristol Ridge -APU-piirejä. Bristol Ridgeistä on aiemmin huhuttu tulevan AM4-kannan lisäksi myös FM2+-kantaan sopivia DDR3-muisteja tukevia versioita. Gigabyten tuore lipsautus saattoi paljastaa, mistä huhuissa oli kyse.

Gigabyte on lipsauttanut verkkosivuilleen tiedot kahdesta uudesta Athlon X4 -prosessorista, joiden kerrotaan perustuvan Carrizo-arkkitehtuuriin. AMD on julkaissut viime vuosina Athlon-nimillä APU-piirejä, joiden grafiikkaohjain on poistettu käytöstä. Ottaen huomioon, että Carrizon ja Bristol Ridgen erottaa toisistaan käytännössä vain virallisesti tuettu muistityyppi, voidaan olettaa, että huhuttu FM2+-versio Bristol Ridgestä on mobiilipuolelta tuttu Carrizo sellaisenaan.

Valitettavasti Gigabyten vuoto ei paljasta prosessoreista muuta kuin Athlon X4 835- ja X4 845 -nimet, Carrizo-arkkitehtuurin ja 65 watin TDP-arvon. Päivitetyn prosessorilistauksen lisäksi Gigabyte on ehtinyt jo päivittämään ainakin GA-F2A88XM-D3H-emolevyn BIOSin tukemaan Carrizo-arkkitehtuuria.

WCCFTech, AMD Carrizo Based Athlon X4 845 and Athlon X4 835 Desktop CPUs Leaked

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat