Gigabyte ottaa ensimmäisenä käyttöön Intelin USB 3.1 -ohjaimen

04.06.2015 19:33 | Petrus Laine

Gigabyte on kertonut Computex 2015 -messuilla olevansa ensimmäinen valmistaja, joka tulee käyttämään Intelin USB 3.1 -ohjainpiiriä emolevyillään. Tähän astiset USB 3.1 -toteutukset ovat käyttäneet ASMedian ohjainpiiriä.

Gigabyte ottaa Intelin USB 3.1 -ohjaimen käyttöön tulevilla 100-sarjan piirisarjoja käyttävillä emolevyillään. Aiemmin Intelin USB 3.1 -ohjainpiiri on tunnettu Alpine Ridge -koodinimellisenä Thunderbolt 3 -ohjainpiirinä. Gigabyten lehdistötiedotteen mukaan Thunderbolt 3- ja DisplayPort 1.2 -tuet ovat tulossa tulossa liittimiin tästä huolimatta vasta myöhemmin. Intelin ohjainpiirillä varustetut liittimet voivat käyttää sekä Type A- että Type C -liittimiä, mutta Thunderbolt-tuki vaatii Type C -liittimen.

Intelin USB 3.1 -ohjainpiiri saa kaistansa neljästä PCI Express 3.0 kaistasta ja DisplayPort-signaalin suoraan prosessorilta. Yhteensä kaistaa on mahdollista saada 40 Gbps, mikä tarkoittaa että se pystyy tarjoamaan USB 3.1:n täydet 10 Gbps kaistat molempiin liittimiin samanaikaisesti. Lehdistötiedote antaa ymmärtää, että muilla markkinoilta löytyvillä USB 3.1 -ohjainpiireillä kaista vää vajaaksi kahta liitintä käytettäessä.

Gigabyte, Lehdistötiedote