Gigabyte yhdisti minitietokoneen ja videotykin

11.10.2013 19:07 | Ville Suvanto

Gigabyte julkaisi BRIX-minitietokoneesta uudet versiot syyskuussa, kun se varusti laitteensa Intelin Haswell-koodinimellisillä prosessoreilla. Kyseessä on NUC-kokoluokkaa vastaavaa laite, joista löytyy USB 3.0-, HDMI-, Mini DisplayPort-, verkko- ja kuuloliittimiä sekä Bluetooth- ja WLAN-yhteydet.

Nyt Gigabyte on esitellyt BRIX Projector -tietokoneen, jossa BRIXiin on yhdistetty nimensä mukaisesti videotykki. 75 lumenin videotykki on toteutettu DLP-teknologiaa hyödyntämällä ja käytössä on LED-taustavalaistus. Se on 16:9-kuvasuhteellinen ja toistaa 854×480-resoluutioista kuvaa 900:1-kontrastisuhteella ja kykenee tuottamaan maksimissaan 85-tuumaisen kuvan. Käytössä ovat myös integroidut 1,5 watin kaiuttimet ja HDMI-sisääntuloliitin.

Itse tietokone on kuten yllä listattu BRIX ja tarkemmin ottaen käytössä on kaksiytiminen Core i3-4010U -prosessori, jonka ytimet toimivat 1,7 GHz:n kellotaajuudella. Prosessorin TDP-arvo on 15 wattia. Tietokoneeseen voi asentaa maksimissaan 16 gigatavua DDR3L-muistia ja käytössä on mSATA-liitin SSD-kortille.

X-bit labs, Gigabyte Weds NUC and Projector: Introduces Brix Projector