UUSIMMAT

GizmoSphere julkaisi avoimen lähdekoodin Gizmo 2 -minitietokoneen

11.11.2014 16:56 Petrus Laine

Voittoa tavoittelematon ja avoimuuteen uskova GizmoSphere on julkaissut toisen sukupolven tee-se-itse-minitietokoneen. Gizmo 2:ksi ristitty avoimen lähdekoodin minitietokone on varustettu AMD:n 64-bittisellä järjestelmäpiirillä ja edullisempia kilpailijoitaan laajemmin modernein liitännöin.

Gizmo 2:n sydämenä sykkii AMD:n G-sarjan GX210HA-järjestelmäpiiri. GX210HA sisältää kaksi 1 gigahertsin kellotaajuudella toimivaa Jaguar-prosessoriydintä ja kaksi GCN-arkkitehtuurin Compute Unit -yksikköä eli 128 Stream-prosessoria. Järjestelmäpiirille on varattu yksi gigatavu DDR3-muistia. Järjestelmäpiirin grafiikkaohjain tarjoaa laskentatehoa 85 GFLOPSin edestä.

Minitietokoneen piirilevy on kooltaan 10,16 x 10,16 cm. Piirilevylle on saatu soviteltua pinneinä tai fyysisinä liitäntöinä esimerkiksi kahdeksan USB-liitäntää, mikrofoni/kuulokeliitäntä, HDMI-liitin, verkkoliitin, microSD-korttipaikka, neljä PCI Express x1 -linkkiä ja yksi PCI Express x4 -linkki, kaksi mSATA/mini PCIe -liitäntää, GPIO-pinnejä, SPI-ohjelmointiportti I2C-tuella sekä virtaliitin.

Gizmo 2 on hinnoiteltu 199 dollariin ja se on saatavilla Suomesta Farnellin kautta 160,45 euron hintaan. Mukaan kuuluu itse Gizmo 2:n lisäksi virtalähde (varustettu maailmanlaajuisella pistokeadapterilla) ja microSD-kortti.

GizmoSphere, Gizmo 2