UUSIMMAT

Global Foundries aloittaa massatuotannon 14nm FinFET -prosessilla H1/2015

27.12.2014 21:11 | Juha Jäntti | 4

Global Foundriesin edustaja kertoi Digitimes-sivuston suorittamassa haastattelussa yrityksen aloittavan massatuotannon 14nm FinFET LPE -prosessilla (Low Power Early) vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla. Tuotannosta saatavan palautteen perusteella paranneltu kehittyneempi 14nm LPP -prosessi (Low Power Plus) on luvassa 2015 jälkimmäisellä puoliskolla.

Uutisoimme aikaisemmin Samsungin aloittaneen 14nm FinFET massatuotannon omissa tuotantolaitoksissaan. Global Foundries lisensoi Samsungilta FinFET-tekniikkaa, joten yrityksen nopealla aikataululla alkava 14nm tuotanto ei tule yllätyksenä.

Guru3D, GlobalFoundries starts 14nm LPE volume production in 1H 2015

Keskustelu

Mites nämä tehokkaat piirit? (PH/s) Onkohan niitä tulossa louhintakäyttöön? Varmaankin Aasiassa tekevät oman version, joka on paljon edullisempi länsimaissa?

Nämä on kai kannettavien prosessoreihin. AMD on hidas työpöytämarkkinoilla.

hsalonen

Nämä on kai kannettavien prosessoreihin. AMD on hidas työpöytämarkkinoilla.

Jos jotain AMD:n juttuja tuolla nimenomaisella on tulossa niin taitaa olla (semi-custom ehkä?) ARM-kamaa

Anandtechin mukaan niiltä on tulossa ARM-pohjaisia Opteroneja joskus lähitulevaisuudessa. Voi nämä olla niitäkin. Intelin Avotonia ja tulevaisuuden LP server-prossuja vastaan kisaamaan.

Kai se on taottava, kun rauta on kuumaa (ts. yritykset eivät ole vielä huomanneet, että kannattaa maksella muustakin kuin corejen määrästä).

Muropaketin uusimmat