Google Chrome saa parannuksia käyttäjien turvallisuuden takaamiseksi

23.05.2020 08:45 | Muropaketin toimitus

Hakujätti Google ilmoitti tiistaina, että sen Chrome-selain tulee saamaan merkittäviä muutoksia tietosuoja-asetuksiin. Mukana on joukko yksityisyydensuojaan keskittyviä ominaisuuksia.

Tehokäyttäjät tietävät, että Chromessa on jo nyt aika paljon tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan liittyviä asetuksia. Niiden säätämisen on luvattu jatkossa olevan yksinkertaisempaa.

Ainakin evästeiden ja selainhistorian hallintaa on helpotettu. Myös sen määrittäminen, mitä informaatiota jakaa Googlen kanssa pitäisi olla jatkossa selkeämpää.

– Nämä uudet päivitykset ja ominaisuudet, mukaan lukien yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan liittyvät asetukset saapuvat Chromen työpöytäversioihin tulevina viikkoina, Googlen tuotepäällikkö Abdel Karim Mardini kertoi.

Eräs uusi ominaisuus on selaimeen sisäänrakennettu turvallisuustarkistus (Safety Check). Se kertoo ainakin onko selain päivitetty, varoittaa vaarallisista sivuista, sovelluksista ja laajennuksista sekä neuvoo miten ne voi poistaa. Incognito tila puolestaan torjuu jatkossa kokonaan kolmansien osapuolien evästeet, ellei käyttäjä erikseen salli niitä osoiterivillä olevan silmäikonin kautta.

Selain saa myös tehostetun turvallisen selauksen (Enhanced Safe Browsing). Tämä sallii Chromen tarkistavan sivuston turvallisuuden ja sieltä ladattavat tiedostot etukäteen. Ominaisuus ei ole vielä oletuksena päällä ja sitä kehitetään edelleen paremmaksi.

Secure DNS -ominaisuus puolestaan estää hyökkääjiä vakoilemasta, millä sivustoilla käyttäjä vierailee. Se estää myös kyberrikollisia ohjaamasta käyttäjiä tietojenkalastelusivustoille.

Muropaketin uusimmat