Google haluaa Pixelbookin yhteensopivaksi Windows 10 -käyttöjärjestelmän kanssa?

16.06.2018 09:17 | Muropaketin toimitus

Googlen uusimman lippulaivakannettavan, Pixelbookin kattavaan varustukseen kuuluvat tehokas prosessori ja hyvä määrä tallennustilaa sekä keskusmuistia. Kannettavan suosiota on kuitenkin jarruttanut olennaisesti Chrome OS -käyttöjärjestelmän rajallisuus. Google näyttääkin etsivän tilanteeseen ratkaisua Windows 10:stä.

9to5Google raportoi Chromiumin lähdekoodista löytyneen viittauksia Windowsin laitteistontodennukseen käytettäviin koodipaketteihin. Tämä kielii vahvasti siitä, että Google haluaisi kannettavalleen virallisen sertifioinnin Windows 10:tä varten. Toinen viittauksista on mainittu nimenomaan Pixelbook-kannettavan koodinimen yhteydessä.

Google esitteli jo aiemmin altOS-käynnistyslataajan, joka tuo joskus tulevaisuudessa mahollisuuden usean käyttöjärjestelmän asentamiseen Pixelbookille ja muille yhtiön kannettaville. Sen aikataulusta ei kuitenkaan annettu tietoja, joten se ei välttämättä edes koske vielä nykyistä Pixelbookkia.

Vielä on auki tarjoaisiko Google Windowsia valmiiksi asennettuna, vai pidettäisiinkö mahdollisuus lähinnä auki monipuolisempaa käyttöjärjestelmää haikailevia varten.