UUSIMMAT

Google kehittää syövän tunnistavaa järjestelmää – sekä tekoäly että lisätty todellisuus käytössä

08.09.2020 20:35 | Muropaketin toimitus

Google on solminut sopimuksen Yhdysvaltain puolustusministeriön Defense Innovation Unit -yksikön kanssa. Tarkoituksena on hyödyntää viime vuosien teknologia harppauksia virheellisten syöpädiagnoosien vähentämisessä.

Ainakin Yhdysvalloissa noin viisi prosenttia syöpädiagnooseista on vääriä, ja puolessa noista tapauksista virheelliset diagnoosit aiheuttavat potilaalle jatkossa ongelmia. Googlella onkin aikomuksena parantaa tilannetta.

Tietotekniikkajätti suunnittelee parhaillaan tekoälyn valjastamista lääkäreiden avuksi. Tarkoituksena on opettaa tekoälylle avoimen lähdekoodin TensorFlow-alustaa hyödyntäen syöpäsolujen tunnistamista mikroskoopilla otetuista valokuvista.

Google valmistelee Google Cloud Healthcare -ohjelmointirajapinnan avulla tarkoitusta varten neuroverkkoa, joka seuloo jo olemassa olevia tietojoukkoja. Kun tekoälylle on opetettu vielä lisää syöpäsoluista, Google aikoo kehittää oman mikroskooppinsa, jossa on lääkäreille soluista informaatiota esittelevä lisätyn todellisuuden näyttö.

Tietotekniikkajätillä on tavoitteena, että lääkäreiden käsittelemä ”valtava datamäärä” vähenisi, diagnooseista tulisi tarkempia sekä myös nopeampia ja halvempia tehdä.