Google lanseeraa uusia Chromebook-kannettavia yhdessä Samsungin kanssa

06.01.2017 20:37 | Muropaketin toimitus | 100

Google tuo markkinoille uusia Chromebook-kannettavia yhdessä Samsungin kanssa. Samsungin uudet Chromebook Plus ja Chromebook Pro sisältävät 12,3-tuumaisen LED-kosketusnäytön 2400 x 1600 resoluutiolla. Näyttö on kiinnitetty runkoon 360 astetta pyörivällä saranalla. Uudet Chromebookit painavat 1,08 kiloa.

Chromebook Plus sisältää kuusiytimisen OP1 ARM -prosessorin, kun taas Pro-mallista löytyy Intelin m3-mobiiliprosessori ja integroitu Intel HD Graphics 515 -näytönohjain. Uusissa malleissa on 4 gigatavua LPDDR3-keskusmuistia ja 32 gigatavua MMC-muistia. Niistä löytyy myös paikka microSD-muistikortille ja kaksi USB-C-liitäntää.

Uusille Chromebookeille luvataan peruskäytössä jopa kahdeksan tunnin akkukestoa, ja niihin on mahdollista asentaa Android-sovelluksia Google Play -sovelluskaupasta.

Chromebook Plus -mallin hinnaksi on julkaistu 449 dollaria eli noin 426 euroa, ja se on saatavilla Yhdysvalloissa helmikuusta lähtien. Pro-mallin myynti Yhdysvalloissa alkaa huhtikuussa, eikä sen hintaa ole vielä julkistettu. Kummankaan mallin saatavuudesta tai hinnasta Euroopassa ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Muropaketin uusimmat