UUSIMMAT

Googlen emoyhtiö paljasti ensimmäistä kertaa paljonko YouTube tuottaa rahaa – ei ole ihan pieni summa

08.02.2020 08:50 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2006 Google osti YouTube-palvelun noin 1,5 miljardilla eurolla. Kauppa kannatti, sillä supersuosittu palvelu on kuin rahaa suoltava runsaudensarvi omistajilleen.

Googlen emoyhtiö paljasti ensimmäistä kertaa talouslukuja YouTubesta. Salaisuuden verhon raottamisen syyksi on arveltu raporttia, jossa kerrottiin YouTuben viime vuoden viimeisen neljänneksen olleen yrityksen heikoin sitten vuoden 2015.

Alphabetin mukaan YouTuben tuotto oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä noin 4,3 miljardia euroa. Android Authority arvioi sen pohjalta koko vuoden tuloksen olleen osapuilleen 13,7 miljardia euroa – se on noin 10 prosenttia Googlen koko tuloksesta.

Talouslukujen paljastaminen ei auttanut, sillä YouTuben osake jatkoi laskuaan kolmella prosentilla. Alphabetillä ei ole sinänsä mitään huolia tulevaisuudesta, mutta sijoittajat haluavat kasvua. Alphabet aikonee keskittyä jatkossa kahteen kasvavaan osa-alueeseen – YouTubeen ja Google Cloudiin. Googlen hakukone saattaa saada jatkossa vähemmän huomiota.

Muropaketin uusimmat