UUSIMMAT

GPUOpen: AMD avaa kehittäjille grafiikkapiirejään, ohjelmistoista avointa lähdekoodia

15.12.2015 21:22 | Petrus Laine

20151215gpuopen-1

AMD on jo pidempään kuuluttanut avoimemman lähestymisen perään niin pelien kuin muidenkin grafiikkapiirejä hyödyntävien teknologioiden osalta. Nyt AMD on ottanut uuden askeleen kohti avoimuutta ja avointa lähdekoodia GPUOpeniksi nimetyllä aloitteellaan.

AMD:n mukaan yksi suurimpia ongelmia pelinkehityksessä on kehittäjien rajattu pääsy grafiikkapiireihin ja ns. musta laatikko -ohjelmistoratkaisut, joiden kohdalla kehittäjät eivät välttämättä pääse näkemään mitä jokin valmis ohjelmakirjasto tarkalleen tekee. GPUOpenin myötä AMD lupaa antaa kehittäjille ennennäkemättömän vapaan pääsyn grafiikkapiireihinsä, ohjelmistojaan avoimena lähdekoodina ja sitoutua standardien käyttöön.

20151215gpuopen-2

AMD avaa oman GPUOpen-portaalinsa GitHubiin, johon se tuo tammikuun aikana ladattavaksi täysin avoimena lähdekoodina TressFX 3.0-, GeometryFX-, AOFX- ja ShadowFX-teknologiat, CodeXL static analyzer CLI-, CodeXL DirectX 12 plug-in- ja Tootle -kehitystyökalut, AMD LiquidVR-, FireRender- ja RapidFire -ohjelmistokehityskitit, sekä AMD Compute Tools-, AMD Graphics Services -ohjelmat ja DirectX 11- ja DirectX 12 -samplet. Kaikki edellämainitut tulevat täysin vapaaseen käyttöön avoimen lähdekoodin MIT-lisenssin ehdoilla.

Muropaketin uusimmat