Haastattelussa Lite-On

17.05.2006 00:00 |

Hexus on päässyt haastattelemaan Lite-onin Jelmer Veldmania. Lite-On osti BenQ:n optisia asemia valmistavan yksikön äskettäin ja on tällä hetkellä maailman toiseksi suurin valmistaja alalla. Haastattelun aiheina ovat muun muassa uusien optisten levyformaattien tulo markkinoille, Lite-Onin sijoittuminen markkinoilla ja uudet mielenkiintoiset polttotekniikat.

HD DVD- ja Blu-ray-standardien välillä vellova sota on pakottanut Lite-Onin valitsemaan puolensa. Lite-On valmistaa tällä hetkellä ainoastaan Blu-ray-asemia, jotka Veldmanin mukaan ovat sisäisessä testausvaiheessa. HD DVD -asemia ei ainakaan näillä näkymin tulla näkemään Lite-Onin tuotantolinjoilla. Tietokoneisiin liitettävien optisten asemien lisäksi Lite-On valmistaa kulutuselektroniikkapuolelle nauhottavia DVD-asemia, jotka sisältävät myös kiintolevyn.

Erittäin halvat ja huonolaatuiset DVD-R-levyt ovat yksi suurimmista ongelmista kuluttajan sekä valmistajan näkökulmasta katsoen. Usein huonolaatuisen DVD-R-levyn aiheuttamat ongelmat kääntyvät kuluttajan mielessä aseman ongelmiksi. Lite-On onkin kehittänyt HyperTuning-tekniikan, jonka avulla nimettömien ja mahdollisesti huonolaatuisten DVD-levyjen polttaminen onnistuu entistä paremmin. HyperTuning polttaa levylle muutamia erilaisia testiraitoja ja määrittelee polttotuloksen perusteella parhaan taktiikan kyseisen levyn polttamiseen.

Hexus, Interview with Lite-On’s Jelmer Veldman