Haastattelussa Seagate

30.01.2006 00:00 |

HardwareZone on päässyt haastattelemaan Seagaten maailmanlaajuisten operaatioiden varatoimitusjohtajaa James Chiricoa. Pitkässä haastattelussa käydään läpi Seagaten tuotteet ja tuotekehitys aina 3,5 tuuman SATA-kiintolevyistä mobiilipuolen sovelluksiin. Chirico odottaa pöytäkoneisiin tarkoitettujen kiintolevyn tallennuskapasiteetin kasvavan lähelle teratavua 2-3 vuoden kuluessa nykyisellä kasvuvauhdilla. Tallennustilan nykyinen kasvuvauhti ei kuitenkaan vastaa markkinoiden kysyntää, sillä kappalemääräisesti kiintolevyjä toimitetetaan joka vuosi kymmeniä prosentteja edellisvuosia enemmän.

Kuluttajien vaatimukset kiintolevyjen laadun suhteen ovat kasvaneet lähivuosien aikana merkittävästi. Seagate ottaa laatunäkökulmat vakavasti ja tekee huomattavasti enemmän testejä uusille tuotteille, kuin esimerkiksi 3-5 vuotta sitten. Sisäisten testien lisäksi ennen tuotteen julkaisua lähtetään koe-erä testiin tärkeimmille asiakkaille ja palautteen perusteella korjataan vielä mahdollisesti havaittuja suorituskyky- tai muita ongelmia.

Kuluttajamarkkinoilla SATA-kiintolevyjen myynti ja markkinointi on ollu täydessä vauhdissa jo vuosia, mutta OEM-puolella PATA-kiintolevyjen kysyntä on vielä suurta. PATA-kiintolevyjen kysynnän odotetaan jatkuvan voimakkaana vielä kauas tulevaisuuteen ja Chirico ei osaakaan tarkkaan määritellä koska SATA-liitäntä tulee täysin korvaamaan PATA:n.

HardwareZone, Seagate Outlines the Future of Storage