UUSIMMAT

Hifisteille myydään nyt SSD-asemaa – parantaa väitetysti äänenlaatua

21.12.2021 18:27 | Muropaketin toimitus

Maailmalla on nyt tarjolla hifisteille suunnattu Audiophile Stylen NVMe SSD -asema. Ehkäpä tämän tuotteen kohdalla kannattaa silti harkita ropojensa säästämistä.

Maailmalla uutisoitiin vastikään 2500 dollarin Ethernet-kytkimestä, joka on suunniteltu audiokäyttöön. Sen vaikutus audion äänenlaatuun on kuitenkin kyseenalainen.

Nyt maailmalla ihmetellään Audiophile Stylen NVMe SSD -asemaa, joka on suunniteltu hifisteille. Väitetysti asema voi parantaa äänenlaatua ja se voi luoda audiokokemuksen, joka on verrattavissa vinyylitallenteiden kuunteluun.

SSD-aseman vaikutus äänenlaatuun on tietenkin kyseenalainen. Kehittäjä väittää suunnitelleensa ja valmistaneensa laitteen alusta alkaen tiiviissä yhteistyössä SSD-ohjaimen valmistajan kanssa. Kuvan laitteessa on Realtekin SSD -ohjain, ja yritys tunnetaan hyvin äänipiireistään. SSD-ohjaimien valmistamisen se aloitti muutama vuosi sitten.

Asema tarjoaa teratavun 3D TLC -flash muistin, mutta siinä on tallennuskapasiteettia on vain 333 gigatavua. Tämä johtuu siitä, että SSD-levy toimii pseudo-SLC (pSLC) -tilassa, joka uhraa kapasiteettia suorituskyvyn ja kestävyyden parantamiseksi. Erikoisuutena SSD-asemassa on myös oma virtaliitin.

Valmistaja väittää, että pSLC-tilan käyttö parantaa myös äänenlaatua, ja että SSD-asemalta toistetussa musiikissa on erityisen luonnollinen tunnelma. Valmistaja kuvailee ääntä myös pehmeäksi, rauhalliseksi ja paksuksi.

Muropaketin uusimmat