Uusimmat

HP:n ensimmäinen AMD AM4-emolevy kuvavuodossa, Noctua tekee jäähdyttimistään AM4-yhteensopivia

05.06.2016 17:01 Petrus Laine

HP:n AMD AM4 -emolevy

HP:n ensimmäinen AMD AM4-emolevy on joutunut salakuvauksen uhriksi.  AM4-kantaan tulee sopimaan sekä Bristol Ridge -APU-piirit että tulevat Zen-prosessorit. Alunperin kiinalaiseen Baidu-palveluun vuodetun kuvan emolevystä löysi WCCFTech-sivusto.

Ensimmäinen kuviin päässyt AM4-emolevy on HP:n käsialaa, ja suunniteltu yhtiön omiin pöytätietokoneisiin. Valitettavan heikkolaatuisesta kuvasta on erotettavissa itse prosessorikannan lisäksi neljä muistipaikkaa, kaksi PCI Express x16- ja kaksi PCI Express x1 -paikkaa sekä kaksi SATA-liitäntää. Emolevyn I/O-paneelista on näkyvissä PS/2-liittimet hiirelle ja näppäimistölle, VGA- ja mahdollisesti DVI-liitin, sekä kaksi HDMI- tai DisplayPort-liitäntää. Lisäksi emolevyn takana näkyy kaksi ääniliitäntää, joukko USB-liittimiä ja verkkoliitin.

Noctuan AM4-yhteensopiva coolerin kiinnitysadapteri

HP:n emolevy ei ole ainut AM4-kantaan liittyvä tuote josta on tarjolla uutta kuvamateriaalia, sillä Noctua esitteli omaa osaamistaan uuden prosessorikannan kanssa Computex 2016 -messuilla. Noctuan messupisteessä oli esillä yhtiön prosessorituulettimille tehty AMD AM4 Upgrade Kit -paketti, joka muuntaa nykyiset tuulettimet yhteensopiviksi AMD:n uuden prosessorikannan kanssa.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat