UUSIMMAT

HP:n ensimmäinen AMD AM4-emolevy kuvavuodossa, Noctua tekee jäähdyttimistään AM4-yhteensopivia

05.06.2016 17:01 | Petrus Laine | 5

HP:n AMD AM4 -emolevy

HP:n ensimmäinen AMD AM4-emolevy on joutunut salakuvauksen uhriksi.  AM4-kantaan tulee sopimaan sekä Bristol Ridge -APU-piirit että tulevat Zen-prosessorit. Alunperin kiinalaiseen Baidu-palveluun vuodetun kuvan emolevystä löysi WCCFTech-sivusto.

Ensimmäinen kuviin päässyt AM4-emolevy on HP:n käsialaa, ja suunniteltu yhtiön omiin pöytätietokoneisiin. Valitettavan heikkolaatuisesta kuvasta on erotettavissa itse prosessorikannan lisäksi neljä muistipaikkaa, kaksi PCI Express x16- ja kaksi PCI Express x1 -paikkaa sekä kaksi SATA-liitäntää. Emolevyn I/O-paneelista on näkyvissä PS/2-liittimet hiirelle ja näppäimistölle, VGA- ja mahdollisesti DVI-liitin, sekä kaksi HDMI- tai DisplayPort-liitäntää. Lisäksi emolevyn takana näkyy kaksi ääniliitäntää, joukko USB-liittimiä ja verkkoliitin.

Noctuan AM4-yhteensopiva coolerin kiinnitysadapteri

HP:n emolevy ei ole ainut AM4-kantaan liittyvä tuote josta on tarjolla uutta kuvamateriaalia, sillä Noctua esitteli omaa osaamistaan uuden prosessorikannan kanssa Computex 2016 -messuilla. Noctuan messupisteessä oli esillä yhtiön prosessorituulettimille tehty AMD AM4 Upgrade Kit -paketti, joka muuntaa nykyiset tuulettimet yhteensopiviksi AMD:n uuden prosessorikannan kanssa.

Keskustelu

Johan tuon näkee sokeakin, ettei kyse ole HP:n virallisesta esittelykuvasta vaan jollain perunalla räpsäistystä salakuvasta. Lähteiden tarkistus 5/5 :facepalm:

No juu, sanavalinta ehkä vähän heikko tuossa, tuunaan. Ajankohta automaagisesti vain yhdistää tuon computexiin
(ps. syytän sunnuntaita :) )

Käykös tuohon AM3 kiinnitys? Näyttää aika pelkistetyltä kiinnitykseltä.

Hei, Tuolla näkyy jotain merkittävää! Otan paskimman mahdollisen kamerapuhelimen ja kuvaan sen sen käsi vapisten. Profit?

Smörf

Hei, Tuolla näkyy jotain merkittävää! Otan paskimman mahdollisen kamerapuhelimen ja kuvaan sen sen käsi vapisten. Profit?

Nimenomaan profit. Ketään ei kiinnostaisi jos HP olisi virallisesti keronut (studiokuvien kera), että heiltä tulee AM4 emo, jossa on USB- ja SATA-liittiä ja paikkoja muistikammoille. Mutta kun sen saa itse päätellä kämyisestä kuvasta niin…
No joo, paha yksittäistapauksesta sanoa, mutta on aika selvää, että näitä vuodetaan paljon myös ihan hupsista tahallaan markkinointimielessä.

Muropaketin uusimmat