UUSIMMAT

HP esitteli uudet Omen 15- ja Pavilion Gaming -pelikannettavat

04.06.2020 08:44 | Muropaketin toimitus

HP:n uusista pelikannettavista löytyy tuoreet 10. sukupolven Intelin prosessorit ja Nvidian uudet näytönohjaimet.

Malliston lippulaiva HP Omen 15 tulee saataville tehokkaimmassa vaihtoehdossa Nvidian GeForce RTX 2070 Super Max-Q -näytönohjaimella. Prosessoriksi on valittavissa Intelin Core i7 H -sarjan prosessori tai prosessori Ryzen 7 H -sarjasta.

Keskusmuistia kannettavaan saa enintään 32 gigatavua. Tallennustilaksi saa teratavun PCIe-väylän SSD:n tai kaksi PCIe-väylän asemaa RAID 0 -tilassa.

Huomiota herättävät näyttövaihtoehdot. 15,6 tuuman näyttöön saa parhaimmillaan OLED-paneelin. Nopein päivitystaajuus on 300 hertsiä Full HD -resoluutiolle ja 120 hertsiä 4K-tarkkuudelle. Siitä ei ole tietoa vielä millaisia konfiguraatioita OLED-paneeleista on saatavilla. Joissakin kannettavien konfiguraatioissa on Thunderbolt 3 -liitäntä.

Uusissa malleissa on infrapuna-anturi, joka HP:n mukaan tehostaa jäähdytyksen optimointia ja pitää koneen suorituskykyä korkeammalla tasolla kuin aiemmissa malleissa. Omen-sarjan kannettaviin kuuluu myös akkukestoa pidentävä Graphics Switcher -ominaisuus, joka poistaa erillisen näytönohjaimen käytöstä kevyessä käytössä.

Edellisiin malleihin verrattuna OMEN 15 -kannettavat ovat valmistajan mukaan kahdeksan prosenttia lyhyempiä ja 11 prosenttia ohuempia kuin ennen.

Uudet Omen 15 -kannettavat tulevat elokuussa saataville 1199 euron lähtöhintaan.

HP Pavilion Gaming -kanettava tulee saataville valmistajan tarjontaan uudessa 16 tuuman koossa. Tehokkaimmat komponentit ovat 10. sukupolven Core i7 -prosessori ja GeForce RTX 2060 Max-Q -näytönohjain. Kannattavan näytössä on IPS-paneeli ja saataville tulee malli 144 hertsin näytöllä. Edullisin lähtöhinta Pavilion Gaming 16 -kannettavalle on 999 euroa ja toimitukset alkavat elokuussa.