HP tulossa tosissaan mukaan SSD-markkinoille?

20.01.2018 12:09 | Muropaketin toimitus

Parhaiten tietokonevalmistajana tunnetun HP:n uskotaan ottavan uusi aluevaltaus kuluvan vuoden aikana astumalla myös SSD-asemien markkinoille. Tulossa on M.2-, Thunderbolt 3- ja USB -liitäntöihin soveltuvia malleja.

Valmistajan EX920 M.2- ja EX900 M.2 NVMe -mallien toimituksien pitäisi Tom’s Hardwaren kertoman mukaan alkaa helmikuuhun mennessä. Ensin mainittu käyttää Silicon Motionon SM2262 -muistiohjainta, jota sivusto kehuu omien testiensä perusteella tehokkaaksi. Micronin 64-kerroksisen flash-muistin uskotaan haastavan suorituskyvyllään myös Samsugin asemat. EX900 M.2 -mallissa käytetään SM2263XT HMB -muistiohjainta, joka sallii tietokoneen keskusmuistia avuksi käyttäen kovalevylle tehokkaamman toiminnan, kuitenkin ilman levyn omaa DRAM-muistitarvetta.

Thunderbolt 3 -liitäntästandardia tukeva malli on P800. Asemassa on sisäänrakennettu kaapeli, joka on nopeasti saatavilla kotelon sivusta. Asema toimii myös tavallisen USB-C-liitännän kautta.

P600-malli on tavalliselle USB-C-liitännälle suunniteltu, ja sen kotelointi mahdollistaa samalla tarvittavien kaapeleiden mukana kuljettamiseen. Koteloinnin toinen osa, jossa kulkevat USB-A – USB-C -kaapeli sekä USB-A – USB-C -adapteri, kiinnittyy magneettisesti itse aseman sisältämään osioon. Vaikka kauppoihin saapumisen pitäisi olla lähellä, ei asemien saatavuudesta tai hinnotteluista ole vielä kerrottu.