Uusimmat

HPE:n päivitys tuhosi yliopistolta 77 teratavua tärkeää dataa – syynä ilmeisesti huolimattomuus

09.01.2022 13:21 Muropaketin toimitus

Kioton yliopisto menetti valtavan määrän supertietokoneellaan sijainnutta tärkeää tutkimustietoa. Syynä oli Hewlett Packard Enterprisen julkaisema ohjelmistopäivitys.

Kyseinen päivitys aiheutti skriptin toimintahäiriön ja varmuuskopioiden poistamisen. Tämän seurauksena merkittävä osa tiedoista on palautuskelvotonta ja tuhoutunut lopullisesti.

Aluksi luultiin, että yliopisto menetti jopa 100 teratavua dataa, mutta myöhemmin kävi ilmi, että määrä oli 77 teratavua. Käytännössä Kioton yliopisto menetti noin 34 miljoonaa tiedostoa, jonka oli tuottanut 14 eri tutkimusryhmää. Neljän ryhmän tietoja ei voinut palauttaa säilyneistä varmuuskopioista ja siksi tieto on poissa ikuisesti.

HPE julkaisi päivityksen, joka aiheutti vanhoja lokitiedostoja poistavan komentosarjan toimintahäiriön. Sen sijaan, että se olisi poistanut vanhat lokitiedostot, se pyyhki pois varmuuskopiot ja tärkeää tutkimustietoa.

HPE otti vastuun tapahtuneesta ja myönsi, että sen ohjelmistopäivitys aiheutti tuhoutumisen. Heidän mukaansa päivitettyä ohjelmaa oli muokattu huolimattomasti. Kioton yliopisto on ryhtynyt toimiin tapauksen toistumisen estämiseksi.

Muokattu 10.1.2022 klo 08.08: Korjattu otsikon HP muotoon HPE.