UUSIMMAT

HTC paljasti Viven myöhästymisen syyn: julkaisemme suoraan toisen sukupolven VR-lasit

21.12.2015 21:53 | Petrus Laine

20151221htcvive1

Uutisoimme aiemmin HTC:n päivittäneen yhteistyössä Valven kanssa suunnittelemiensa Vive-virtuaalilasien julkaisuaikataulua aiottua myöhemmäksi. Yhtiön toimitusjohtaja Cher Wang on paljastanut Vive Unbound -tapahtumassa syyn Vive-virtuaalilasien julkaisun siirtymiselle.

Wangin mukaan HTC ja Valve tekivät erittäin ison teknologisen läpimurron VR:n alalla vain pari viikkoa sitten. Läpimurto oli kuitenkin niin vaikuttava, että yhtiö päätti peruuttaa täysin alkuperäisten Vive-virtuaalilasien julkaisun, ja julkaista suoraan toisen sukupolven Vive-lasit, jotka hyödyntävät uutta läpimurtoa. Valitettavasti Wang ei kertonut minkälaisesta läpimurrosta on kyse, mutta yhtiöt tulevat esittelemään sitä CES-messuilla.

20151221htcvive2

Redditissä on puolestaan ehditty jo julkaisemaan kaksi kuvaa, joissa esiintyvät HTC:n toisen sukupolven Vive-virtuaalilasit sekä sen ohjaimet. Kuvien perusteella on vaikeaa kommentoida sen suuremmista eroista ensimmäisen sukupolven ohjaimeen, mutta yleisilmeeltään virtuaalilasit vaikuttavat viimeistellymmiltä kuin aiemmin esitellyt mallit.

Engadget, HTC Vive to demo a ’very big’ breakthrough in VR at CES

Reddit, HTC Vive Developer Kit 2 / Consumer Version (Leaked from HTC Website)

Reddit, HTC Vive DK2 / CV Controllers