UUSIMMAT

Huaweilta laite 2-in-1-markkinoille: MateBook

21.02.2016 15:36 | Pekko Lainiala | 3

huaweimatebookwithdock_210216

Huawei lähti tänään järjestetyn MWC-julkistamistilaisuutensa myötä kilpailemaan täysin uudella osa-alueella, sillä yhtiö julkaisi Huawei MateBookin. Laite lähtee kilpailemaan muun muassa Microsoftin Surface Pro- ja Applen iPad Pro -laitteiden kera. Käytännössä kyseessä on 2-in-1-laitteeksi luokiteltava näppäimistöllä varustettu taulutietokone, josta löytyy potkua keskivertotaulutietokonetta runsaammin.

MateBook on varustettu 12-tuumaisella IPS LCD -näytöllä, jonka resoluutio on 2160×1440. MateBookin lisälaitteina ovat tälle laitekategorialle ominaisesti kosketuskynä sekä irrotettava näppäimistö. Kynästä löytyy kilpailijoista poiketen myös laser-osoitin ja sen kehutaan kestävän tunnin latauksella noin kuukauden verran käyttöä. Käyttöjärjestelmänä toimii täysiverinen Windows 10 ja suorituskyvystä vastaa Intelin Core M -suoritin (eri vaihtoehtoja hintatasosta riippuen).

Laitteen kyljestä löytyy sormenjälkiskanneri, joka avaa tietokoneen yhdellä kosketuksella. Sormenjälkitoimintoa voidaan käyttää useamman käyttäjätilin kanssa.

Kilpailijoihin verrattaessa Huawei on hehkuttanut tilaisuudessa etenkin laitteen kokoa ja painoa, sillä laitteelta löytyy painoa vain 640 grammaa ja screen-to-body ratio on kilpailijoita (Microsoft ja Apple) edellä. Myös laitteen laturia verrattiin kilpailijoihin, sillä Huawein toteutuksessa käytetään USB Type C -liitäntää käyttävää laturia, jolta löytyy painoa vain 110 grammaa. USB Type C -liitäntää varten on tarjolla myös mukana kannettavaksi tarkoitettu MateDock-lisälaitetelakka, joka tuo MateBookiin HDMI-, Ethernet-, VGA- ja USB Type A -liitännät.

matebook_hinnat210216

Euroopan hinnat alkavat 800 eurosta ja kasvavat aina 1800 euroon asti riippuen valituista suoritin-, muisti- ja tallennustilavaihtoehdoista. Lisälaitteet eivät sisälly hintoihin, vaan näppäimistö maksaa 149 euroa, MatePen-kosketuskynä 69 euroa ja MateDock-telakka 99 euroa. Laite tulee Huawein mukaan saataville maailmanlaajuisesti lähikuukausien aikana.

Keskustelu

LTE?
Liikaa on wi-fi malleja ja lte mallit maksaa sen 500€+

Ei ole LTE:tä. Varmasti hyvä vastus surface pro 4 lle samaan hintaluokkaan kynän ja näppäimistön kanssa. Miten käytännössä intel core m5 6th malli eroaa i5 6th mallista?

Muropaketin uusimmat