Huaweilta markkinoille kannettava omalla Arm-järjestelmäpiirillä sekä näytönohjaimella

09.12.2021 09:43 | Muropaketin toimitus

Arm-suorittimet alkavat nostaa päätään kuluttajille suunnatuissa tietokoneissakin. Qualcomm ilmoitti vastikään omista suunnitelmistaan, ja Huaweilta puolestaan on tulossa Arm-kannettava.

Dyna Cloud L420 käyttää Huawein itse suunnittelemaa Arm-järjestelmäpiiriä. Piiri on nimeltään Kirin 9006C, ja se sisältää kahdeksan ydintä, jotka yltävät maksimissaan 3,1 gigahertsin kellotaajuuteen. Järjestelmäpiirin kerrotaan tarjoavan myös grafiikkapiirin nimeltään Kirin 9000C.

Kirin-piiri tarjoaisi nykyisten tietojen mukaan viimeisintä huipputeknologiaa, sillä se on valmistettu viiden nanometrin viivanleveydellä. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Intelin uudet 12. sukupolven Core-suorittimet tarjoavat 10 nanometrin Enhanced SuperFin -viivanleveyden, jota Intel kutsuu nykyisin uudella nimellä Intel 7.

Vuotaneiden teknisten tietojen mukaan Dyna Cloud L420 tarjoaa kahdeksan gigatavua LPDDR5-muistia, ja kannettava on saatavana joko 256 tai 512 gigatavun UFS 3.1 -tallennuskapasiteetilla. Näytön koko olisi 14 tuumaa ja resoluutioltaan 2160 x 1440. Langattoman yhteyden tarjoaisi WiFi 6 ja Bluetooth 4.2. Liitännät olisivat HDMI, USB-A x 2, USB-C ja gigabitin Ethernet mini-RJ45-liitännän kautta.

Ainakin virallisesti kannettava tukee vain Kirin OS- ja Unity OS -käyttöjärjestelmiä sekä mahdollisesti tulevaisuudessa Harmony OS:ää. Kannettava on suunnattu Kiinan markkinoille, eikä hintatietoja vielä ole saatavilla.

Lue myös: Qualcomm aikoo murtautua PC-markkinoille – pelisuorituskykyäkin tarjoavia Arm-suorittimia tulossa Windows-tietokoneisiin – Muropaketti.com