Huhu: AMD Zen -prosessoreiden piirisarjassa ongelmia

22.06.2016 16:50 Petrus Laine

AMD Summit Ridge (Zen)

AMD:n Zen-prosessoria odotetaan julkaistavaksi Summit Ridge -nimellä vielä tämän vuoden aikana. Zen on AMD:n täysin uusi, puhtaalta pöydältä rakennettu x86-arkkitehtuuri, jonka on tarkoitus skaalautua vähävirtaisista ytimistä aina tehokkaisiin pelikoneisiin ja palvelimiin asti.

DigiTimes-julkaisun mukaan AMD:n Zen-prosessoreita tukeva piirisarja on kohdannut odottamattomia vastoinkäymisiä. AMD on ulkoistanut piirisarjan kehityksen ASMedialle, joka on puolestaan törmännyt ongelmiin USB 3.1 -standardin kanssa. DigiTimesin lähteiden mukaan USB 3.1:n nopeus ASMedian valmistamalla piirisarjalla suorastaan romahtaa, kun välimatkat emolevyllä kasvavat. Ongelmiin on olemassa lääke, mutta sen vaatimien lisäpiirien odotetaan nostavan emolevyn valmistuskustannuksia 2 – 5 dollaria.

AMD on kommentoinut huhuun vain, että se on tyytyväinen tilanteeseen, sillä Zen on aikataulussaan, eikä yhtiö kommentoi sen asiakasyritysten emolevykohtaisia huhuja. ASMedian kommentin mukaan kyse on puolestaan vain puhtaista huhuista, ja sen tuotteet ovat läpäisseet kaikki sertifiointivaiheet ongelmitta.