Huhu: AMD:n Ryzen-julkaisussa nähdään 17 prosessorimallia

06.02.2017 09:04 | Muropaketin toimitus

Kiinalaisen Coolalerin saamien tietojen mukaan AMD julkaisee maaliskuun alussa 17 Ryzen-prosessoria. Mallit jakautuvat kolmeen eri luokkaan, joista R7 on tehokkain, R5 on keskiluokka ja R3 on kevyin sarja.

R7-sarjan kaikki mallit ovat kahdeksan ytimen versioita, joissa SMT on aktivoituna. Lippulaivamalliksi on määritetty R7 1800X, jonka oletetaan kilpailevan Intelin Core i7 6900K -mallin kanssa. R7-malleissa Base Clock -kellotaajuuksien uskotaan olevan 3,0–3,6 GHz:n välillä.

Coolalerin dokumentin mukaan R5-sarjaan kuuluisi kahdeksan eri mallia. Sarjasta löytyy kuuden ytimen versiot, joissa SMT on aktivoituna. R5-sarjaan menevät myös neljällä ytimellä olevat mallit, joissa on SMT aktivoituna. R5-sarjan prosessoreissa Base Clock -kellotaajuudet asettuvat 3,2–3,6 Ghz:n väliin. R3-sarjan kaikki mallit ovat neliytimisiä, mutta SMT-tukea niistä ei löydy. R3-sarjassa Base Clock -kellotaajuudet ovat 3,1–3,4 GHz:n välillä. Taulukossa esiintyvät Pro-mallit jäävät mysteeriksi. Selkeää selitystä niiden mallinimelle ei taulukosta löydy.

Huhuun on syytä suhtatua varauksella, koska Coolaler on nyttemmin poistanut uutisen sivuiltaan. Guru3D ehti kuitenkin ottaa tiedot talteen.